'Elazığ Tarihinin En Yüksek Aylık İhracat Rakamı Gerçekleştirildi'

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Nisan ayı ihracat rakamlarına göre Elazığ'ın ihracatının bir önceki aya göre 2,8 oranında artarak 57.385,91 Dolar arttığını belirtti.

'Elazığ Tarihinin En Yüksek Aylık İhracat Rakamı Gerçekleştirildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Nisan ayı ihracat rakamlarına göre Elazığ’ın ihracatının bir önceki aya göre  2,8 oranında artarak 57.385,91 Dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, “Gerçekleşen bu rakam tarihimizin en yüksek aylık ihracat rakamıdır. İhracat rakamlarında ortaya konan performans Elazığ’ın ekonomisinin gelişiminin en güzel göstergesidir” dedi.

'ELAZIĞ, TARİHİ BİR REKORA İMZA ATTI'
Elazığ’ın ihracat rakamlarını değerlendiren MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’ın Nisan ayında tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirip, tarihi bir rekora imza attığını vurgulayarak ; “Elazığ, 2021 yılı ihracat rakamlarında oldukça başarılı bir performans ortaya koymaktadır. Nisan ayında gerçekleştirilen 57.385,91 Dolar ihracat tarihimizin en yüksek aylık ihracat rakamıdır. 2021 yılı üç ayında Elazığ toplam 129.402,88 Dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Nisan ayındaki aylık ihracat rakamının 2020 yılında gerçekleşen üç aylık ihracat rakamı olan 52.256,49 Dolar ihracattan daha fazla olması şehrimizde gelişimi en güzel şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

'ELAZIĞ, 34 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ'
Başkan Gürkan, Elazığ’ın ihracat rakamlarının yükselişinde özellikle bazı sektörlerin çok etkili olduğuna dikkat çekerek ; “Madencilik ürünleri, demir ve demir dışı metaller, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, su ürünleri ve hayvansal mamulleri, kimyevi maddeler ve mamulleri sektörleri şehrimizin ihracat performansında başı çekmektedirler. Bu süreçte Çin, Endonezya, İsveç, Romanya, Güney Kore, ABD başta olmak üzere 34 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir” açıklamasını yaptı. 

Elazığ’ın tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamını gerçekleştirilmesinin hem iş dünyasına hem de yatırımcılara büyük bir motivasyon oluşturacağını belirten Başkan Gürkan; “Yaşadığımız zorlu süreçlerin ardından Elazığ’da sanayinin, üretimin hızlı bir şekilde toparlanarak rekorlar kırmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayız. İhracat rakamları hem şehrimizde ekonominin gelişimini ortaya koyması hem de Elazığ’ın geleceğine olan inanç ve güveni göstermesi bakımından önemlidir. Bu gelişim sürecini sürdürülebilir bir yapıya kavuşturarak devam ettirebilirsek Elazığ’ı rekabet gücü yüksek bir şehir haline getirebiliriz” şeklinde konuştu