Elazığ'da Esnaflar Kan Ağlıyor!

Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, 2019 yıllının ilk altı ayında Elazığ'da 200 esnafın kepenk indirdiğini söyledi.

Elazığ'da Esnaflar Kan Ağlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğer esnaf kredi kooperatiflerinden kredi çekiyorsa durum kötü demektir diyen Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, "bir çoğu krediyi ödeyemez durumda esnafın durumu iyi değil. Bunla ilgili ilk kez esnaf bakanı toplantı yaparak, sorunlarımızı dinledi" diye konuştu.

Başkan Cebrail Top; "Esnaf Bakanına esnafın sorunlarını götürdük, toplantıda çok faydalı konular konuşuldu. Esnaf bitme noktasına gelmiş bunu bakanımız da biliyor. Durum vahim böyle gederse esnaf hiç kalmaz. Esnafın durumu kötü bu yıllın ilk altı ayında 200 esnaf kepenk kapattı. Konu ile ilgili belgeleri bakana ilettik. Ankara’da oda başkanlarıyla yapılan toplantıya perakende sektörü ile ilgili yasanın çıkması teklifini götürdük. Bakan bunla ilgili çalışma yapıldığını söyledi. TBMM yine yasama döneminde bu yasanın çıkacağını söyledi. Seçimlerin beş yılda bir yapılması teklifini götürdük. Esnafların borçları ile ilgili teklif götürdük. 17 yıl sonra bir bakan esnaflarla birlikte sorunları dinleyip çözümleri konusunda girişim yapacağını söyledi" dedi.