Elazığ'ın Ablası Yine Gururumuz Oldu

Elazığ'a ve bölgeye yapmış olduğu yatırımlarla toplumun her kesiminin takdirini toplayan, İlimizin başarılı iş kadınlarından Prof. Dr. Yasemin Açık, 'Türkiye'ye İlham Veren 48 Kadın' arasında yer aldı.

Elazığ'ın Ablası Yine Gururumuz Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en prestijli kadın araştırmalarından olan ve Dünya Gazetesi’nin her yıl büyük bir titizlikle araştırıp yayınladığı “Türkiye’ye İlham Veren 48 Kadın” belli oldu.

“İşte Türkiye’yi Geleceğe Taşıyacak Öncü Kadınlar” başlığıyla yayınlanan araştırmada Türkiye’deki 48 öncü kadın belirlendi.

Listede, Prof. Dr. Yasemin Açık Yine Gururumuz Oldu

Dünya Gazetesi’nde yayımlanan araştırmada; “Listemizin kadınları uluslararası arenaya Türkiye’nin adını yazdırıyor, köylerinde üretim yaparak ekonomiye destek oluyorlar.  siyasetten sanata, spordan yerel kalkınmaya kadar geniş bir yelpazede işlere imza atan kadınlar ” denildi.

Açık’ın “Türkiye’ye İlham Veren 48 Kadın” arasında gösterildiği araştırmada; Prof. Dr. Yasemin Açık’tan övgüyle bahsedildi. 

Prof. Dr. Açık''la ilgili şu ifadelere yer verildi; “Anadolu’dan bir kadın girişimci başarı öyküsü. Başarılı akademisyenlik hayatını girişimciliğe taşıdı. Elazığ’da kurduğu Çimento Fabrikası Doğu Anadolu’nun en büyük fabrikası oldu. TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı olarak aktif çalıştı” denildi.