Elazığ'ın Cadde ve Sokakları Yenileniyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda ummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'ın Cadde ve Sokakları Yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda şehir genelinde bir yandan yeni cadde ve bulvarları hizmete sunarken, bir yandan da mevcut yollarda genişletme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde incelemek için sürekli sahayı gezen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Tüm birimlerimizle disiplinli ve uyumlu bir şekilde hareket ediyor, Elazığ'ı geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarıyla şehrin ulaşım ağını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, altı aylık dönemde toplam 338.394,51 metrekare asfalt serimi ile 12.029,00 metrekare kaldırım ve 7.659,00 metre bordür çalışması gerçekleştirdi.

İtfaiye Kavşağı Yenilendi

Çalışmalar kapsamında şehrin, doğu bölgesiyle bağlantısını sağlayan ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan İtfaiye Kavşağı da yeniden düzenlendi. Kavşakta gerçekleştirilen geometrik düzenleme, sinyalizasyon sistemi ve yaya geçidi düzenlemesi ile trafik akışı rahatlatıldı.

Yine şehrin ana arterleri arasında yer alan Yahya Kemal Caddesi’nde yol genişletme ve yenileme çalışmalarında da sona gelindi. Yoğun bir trafik akışına sahip olan cadde, 4 şeritten 6 şeride çıkarıldı.

Cadde ve Sokaklar Yenileniyor

Ulukent-Doğukent Mahalleleri arasında bağlantı sağlayan Mimar Sokak, gerçekleştirilen istimlak çalışmalarının ardından 800 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 6 şerit olarak hizmete sunuldu.

Ulukent Mahallesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan 500 metre uzunluğundaki Veysel Karani Sokak da 6 şerit olarak düzenlendi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen asfalt yenileme ve yama çalışmaları kapsamında da Sürsürü Mahallesi Yaşam Sokak, Meriç Sokak, Buhara Sokak, Ulukent Mahallesi Kaptan-ı Derya Caddesi ve bağlantı yolları, Hicret Mahallesi Yasemin Sokak, Galericiler Sitesi-Tofaş Kavşağı arası servis yolu, Final Akademi Okulları bağlantısı sağlayan imar yolları, Ataşehir Mahallesi Kibar Sokak, Şeyh Edebali Sokak, Mustafapaşa Mahallesi Ömer Sanaç Caddesi, Göçmen Sokak gibi şehrin dört bir yanındaki alanlarda cadde ve sokaklar yenilendi.

Şerifoğulları; "Daha Yaşanabilir Bir Şehir İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla başlattıkları çalışmaları ara vermeden sürdürdüklerini kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehirlerin can damarı niteliği taşıyan ulaşım hizmetleri kapsamında şehir içi trafik sorunlarına çözüm üretmek ve sorunları asgari seviyeye indirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Daha kaliteli, konforlu ve yaşanabilir bir şehir hedefiyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Şehrin dört bir yanında ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyor" şeklinde konuştu.