Elazığlı İş Adamı Vehbi Bilgin'den Memleketine Büyük Vefa

Elazığlı İş Adamı Mehmet Vehbi Bilgin, 30 yılı aşkın süredir memleketi Elazığ'a ve bölge halkına sağladığı maddi ve manevi destekler ile büyük takdir topluyor...

Elazığlı İş Adamı Vehbi Bilgin'den Memleketine Büyük Vefa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığlı İş Adamı Mehmet Vehbi Bilgin, ilimize ve bölge halkına sağladığı maddi ve manevi destekler ile büyük takdir topluyor.
 
1980 yılında enerji sektörü üzerine kurduğu şirket ile ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkılar sağlayan Bilgin Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Bilgin, doğup büyüdüğü, baba ocağı Elazığ'ı hiç unutmadı. Yatırımlardan elde ettiği kazancın bir kısmını hayır işlerine harcayan Vehbi Bilgin, memleketine de önemli hizmetlerde bulundu, bulunmaya da devam ediyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ HİÇ UNUTMADI
Her yıl Ramazan ayında yüzlerce yardım paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Bilgin, aynı zamanda her akşam sıcak yemek desteği veriyor. 

Eğitime de büyük önem veren Başarılı İş Adamı Vehbi Bilgin, Elazığ'da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerede burs veriyor. Bilgin, doğum yeri olan Palu ilçesinde de 2,5 milyon liraya mal olan ilçeye 18 derslikten oluşan ilkokul yaptırdı.

Cami, çeşme, Kur'an Kursu gibi çok sayıda hayır faaliyetlerinde bulunan Elazığlı İş adamı Vehbi Bilgin'in memleketine ve hemşehrilerine olan sevgisi ve yakın ilgisi toplumun her kesiminden büyük takdir topluyor. 

MEHMET VEHBİ BİLGİN KİMDİR?
1948 yılında Palu'da doğdu. İlk ve ortaokulu Palu'da okudu. Liseyi ise Elazığ'da bitirdi. 1965 yılındaki üniversitearası sınav ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi. Aynı yıl yapılan İTÜ sınavlarında da İTÜ İnşaat Fakültesini kazanınca kaydını Tıp Fakültesi'nden İTÜ'ye aldı. İTÜ İnşaat Fakültesinden 1970 yılında Yüksek Mühendis olarak mezun oldu. İTÜ'de okurken TÜBİTAK bursu kazandı. Mastırını yüksek çelik yapılar üzerine TÜBİTAK bursu ile yaptı.

1970-1976 yılları arasında Makine Kimya Endüstrisi kurumunda, silah ve mühimmat fabrikaları ile ağır sanayi yatırımlarında kontrol mühendisi, başmühendis ve inşaat müdürü olarak görev yaptı. 1976 yılında kamudan kendi isteği ile ayrılarak 1980 yılına kadar özel sektörde şantiye şefliği ve proje müdürlüklerinde bulundu. 1980 yılında kendi şirketini kurarak, ağırlıklı olarak devlet ihalelerinde alt yapı ve sanayi yapıları taahhüt işleri yaptı. Taahhüt işleri 1996 yılına kadar devam etti. Bu tarihten itibaren enerji projeleri geliştirmeye başladı.

Bilhassa çok sayıda rüzgâr enerji santralleri ile hidroelektrik santraller üzerinde yoğun bir teknik çalışma ve fizibilite raporları hazırladı. Bu projelerden teknik olarak yapılabilir ve fizibil olan 5 adet rüzgâr santrali ile 6 adet hidroelektrik santral projesini gerçekleştirdi. Bir adet 890 MW gücünde işletmede olan DGKC Santralini devralarak şirket bünyesine kattı. Bilgin Enerji Yatırım Holding bünyesinde, Bilgin Güç Santralleri Enerji Üretim A.Ş.'nin portföyünde 12 adet elektrik üretim santrali işletmede bulunmaktadır. Bu santraller günümüzde Türkiye toplam enerji tüketiminin %4 'nü karşılayacak potansiyele ulaşmıştır.
Mehmet Vehbi Bilgin evli ve iki erkek çocuk babasıdır. Bu çocuklarından da 3 torunu bulunmaktadır.
Halen Bilgin Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak enerji sektöründe aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmekledir.