Erol, GES Yatırımcılarını Dinledi

GES projesi ile ilgili önce teşvik edilen daha sonra çıkarılan yönetmelikle mağdur edilen yatırımcıları ziyaret eden Milletvekili Erol, buradaki ilgili kişilerin yaşadıkları sorunları dinledi.

Erol, GES Yatırımcılarını Dinledi

GES projesi ile ilgili önce teşvik edilen daha sonra çıkarılan yönetmelikle mağdur edilen yatırımcıları ziyaret eden Milletvekili Erol, buradaki ilgili kişilerin yaşadıkları sorunları dinledi. Daha önceden de mağdur yatırımcılarla birebir görüşerek onların sorun ve taleplerini ilgili yerlere ileten Milletvekili Erol, yaratılan mağduriyetin giderilmesi ve yatırımcıların doğal hakkı olan konuyu Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın'a da iletti. 

Milletvekili Erol, seçimi kazandıkları takdirde sorunun çözümü için bir haftalık süre içerisinde kurulacak olan kabinede Enerji Bakanları Ahmet Akın'ın ilk çözeceği konu alacağını kaydetti.  

"KAZANILMIŞ HAKLAR YENİDEN İADE EDİLECEK"
Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Milletvekili Erol, “ Sizlerle daha önceden toplantı yaptım ve konuya da başından sonuna kadar hakimiz. Öncelikle bir kanunla düzenlenen bir sürecin, bir sözleşmeyi yönetmelikle veya genelgelerle değiştiremezsiniz. Meclisin vermiş olduğu ve meclisten çıkan bir kanun asla geriye doğru işlemez. Kanunlar çıktığı tarihten itibaren ileriye doğru işler. Siz, kanundan önce, yönetmeliklerden önce bu tesisleri yaptınız için burada sizin yasal olarak haklarınız var. Hiçbir kanun geriye işlemez. Ayrıca, GES projeleri ile ilgili Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın’ı da bilgilendirmiştik. Sizlerin bize verdiği bilgi doğrultusunda biz de Ahmet Akın’a iletmiştik. Akın da sizin sorununuzun çözümü ile ilgili önerilerini seçim bildirgemize koyduk. Bunlar kazanılmış haktır ve kazanılmış haklar yeniden iade edilecek. Sözleşme kurulları şartları ne ise yasal haklarınız devam edecek. Genel Başkan Yardımcımızın bu işle ilgilenmesinin önemi ise bu dönem milletvekili adayı yapılmadı çünkü genel başkanımızı, kendisinin Enerji Bakanı olacağını bildirdi. Konuyu da bilen birisi olduğu için bu sorunu seçimden sonra kurulacak bizim kabinemizde Ahmet Akın’ın çözeceği ilk işlerden birisidir. Bu size bir ayrıcalık değildir, bu tam tersine sizin hak sahipliği olduğunuz konu ile ilgili yaratılan bir mağduriyetin giderilmesidir. Bunun çözümü bizde ve hiç merak etmeyin. İnşallah, iktidarımızda Ahmet Akın’ın bakanlığında bu sorun çözülecek ve çözeceği ilk iş de budur. Bunun sözünü burada veriyorum, Diyelim ki olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalındığında da biz bununla ilgili yine kanun tekliflerimizi meclise vereceğiz ve mecliste gündeme getireceğiz. ” dedi.