'Eşine Az Rastlanır Bir Kahramanlık Örneği Sergilendi''

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ''15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6'ncı yılını idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz'' dedi.

'Eşine Az Rastlanır Bir Kahramanlık Örneği Sergilendi''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vali Toraman yayımladığı mesajında; ''15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6’ncı yılını idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz'' dedi. 

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olduğunu belirten Vali Toraman “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğini parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6’ncı yılını idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan, hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı 15 Temmuz gecesinde terör örgütü; milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. Türk milleti ise mücadelesiyle tankın, topun millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de geçmişten aldığı güçle şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlığını ilelebet sürdürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o karanlık gecede meydanlara inerek, bağımsızlığımız uğruna 7’den 70’e yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle alanları dolduran, tanklara karşı duran, atılan hain kurşunlara karşı bedenlerini siper eden halkımıza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı’ nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza sağlık ve sıhhat diliyorum'' dedi.