ETSO'dan, Elazığspor Açıklaması!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan, Elazığspor'la ilgili kamuoyu açıklaması yapıldı.

ETSO'dan, Elazığspor Açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığspor’un Transfer yasağının kaldırılmasında kilit bir rol oynayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından yapılan yazılı açıklamada 'hiç kimseye başkanlık için destek sözü verilmediği' açıklandı.

Yapılan kritik açıklamada; ETSO olarak Kayyum Başkanlığının güçlendirilerek sezonun tamamlanmasının arzu edildiği ifade edildi.

Bazı eski başkanların yönetim oluşturmak için kulis yaptığı ve başkanlık koltuğu için heveslendiği bir sırada ETSO’dan gelen açıklama taraftarı rahatlattı.

Geçmişten gelen ağır yükler yüzünden çekmediği sıkıntı kalmayan Elazığspor’un transfer yasağının kaldırılması ile biraz olsun rahatlaması bazılarını heyecanlandırsa da, kamuoyunun büyük bölümü kulübün yeni bir maceraya sürüklenmemesi için her konuda dikkatli adımlar atılmasını istiyor.

İşte bu noktada ETSO’dan yapılan yazılı açıklama çok önemli bir mesaj verdi.

Elazığspor’da başkanlık için hiç kimseye destek sözü verilmediği belirtilen ETSO açıklamasında Kayyum Başkanlığının güçlendirilerek sezonun tamamlanmasının arzu edildiği bildirildi.
 

Yapılan açıklama şöyle;

"Tüm kamuoyu ve Elazığspor camiasının yakından takip ettiği gibi Elazığsporumuz yaşamış olduğu çeşitli sorunlar nedeniyle çok zor günler geçirmiş ve bu dönemde kapanmayla karşı karıya kalan kulübümüz Kayyım atamasıyla kongre sürecine götürülmüştür. İki kez yapılan genel kurulda aday çıkmamış ve tahta açılamadığı için transfer yapılamadığı gibi mevcut futbolcularımız ve teknik heyetimizin büyük çoğunluğu kendilerine yeni kulüpler bularak takımdan ayrılmışlardır.

50 yılı aşkın mazisi ile 7’den 70’e bu şehrin ortak sevinci, heyecanı, üzüntüsü, gururu ve moral kaynağı Elazığsporumuzun böylesi bir dönemde kaderine terk edilmesi Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kabul edebileceğimiz bir durum değildir.  

İlimizin en değerli markası olan Elazığsporun içine düştüğü durum tüm kenti derin bir üzüntüye sokmuş ve yönetime aday çıkmaması ve kulübün yönetimsiz kalması ilimize yakışmayan gelişmelere sebebiyet vermiştir. Her koşulda ve ortamda takımını yalnız bırakmayan büyük Elazığspor taraftarları ve tüm kamuoyunun Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından beklentileri doğrultusunda Sayın Valimizle müşterek hareket edilerek, şehrin dinamikleri harekete geçirilmiş, STK’larımız ve İş dünyamız sürece dahil edilerek şehirde sağlanan birlik ve beraberlik sayesinde oluşturulan kaynakla transfer tahtasının açılması sağlanmıştır.

Transfer tahtasının açılması ile futbolcu transferlerinin ardından sosyal medya üzerinden kulüp başkanlığına adaylık için çeşitli paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu süreçte hiçbir eski yönetici veya aday adayı ile görüşme yapılıp destek sözü verilmemiştir. Ancak bu kulübe yüreği ile destek olmuş tüm başkan ve yöneticilerimizin de bilgilerini ve deneyimlerini almaktan geri durmayız.

Şu durum çok iyi bilinmelidir ki; Kulübümüzün bugün en az sportif başarı kadar içinde bulunduğu yönetsel, denetimsel, mali, idari ve personel sorunlarının çözülüp şeffaf ve tüm yönleri ile açık bir şekilde güven verici bir yönetim modeline kavuşması daha önemli bir husustur. Şehrimizin bir spor kenti olması, futbolda marka değerinin artırılması, sadece ilimizde değil bölgede de önemli bir futbol okulu ve sporcu yetiştiren altyapı merkezi olması vizyonuyla gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu gerekçelerle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kayyım Başkanlığının güçlendirilerek sezonun tamamlanmasını arzu ediyoruz. Biz bu süreçte kulübümüzün maddi ve manevi destekçisi olmaya devam edeceğiz. 

Sezonun tamamlanması ile birlikte kulübün açık olan yasalar gereğince seçime giderek yeni yönetimini oluşturması sağlıklı bir süreç olacak olup, bu süreçten sonra da Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kulübümüzün aynı maceralara bir kez daha sürüklenmemesi için ilgimizi kesmeyecek ve sistemin içinde bulunmaya devam edeceğiz.

Tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz" denildi.