Fırat EDAŞ'tan Güldüren Açıklama!

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, 'Sokak ve cadde aydınlatma armatürleri, kontrol amaçlı gündüz saatlerinde de yanar halde tutulması söz konusu olacaktır' denildi.

Fırat EDAŞ'tan Güldüren Açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde hizmetlerini yürüten Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. sınıfta kalmaya devam ediyor. Şirketin geçtiğimiz aylarda ilimizde kesilen elektriklerin arızasının giderilmesi noktasında sınıfta kalması, personel yetersizliği ve şehrimizin markası haline gelen Elazığspor Tesislerinin elektriklerini kesmesi gibi konularla ilgili Elazığlı vatandaşlar tepki göstermişti.

Tüm yaşanan bu gelişmelerin ışığında sorunlara bir yenisi daha eklenerek son zamanlarda cadde ve sokakların lambalarının gündüzleri saatlerce açık kalması sorunu Elazığlı vatandaşları çileden çıkardı. Saatlerce yanan sokak lambalarının sonucunda duyarlı Elazığlı vatandaşlar şirkete ihbarda bulunarak hem tepki gösterdi, hemde enerji israfının önüne geçmek için çaba sarfettiler. 

İhbarda bulunan vatandaşlar, "boşa yanan elektriğin hesabını yine bize ödetecekler" diyerek Fırat EDAŞ yetkililerine tepki gösterdi. 

Öte yandan yanan sokak lambaları konusunda bir açıklama yapan Fırat EDAŞ yetkilileri; “23 Eylül-7 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Genel Aydınlatma Denetimi’ kapsamında; Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illeri ile bu illere bağlı ilçelerin ve köylerin bazı bölgelerindeki sokak ve cadde aydınlatma armatürleri, kontrol amaçlı gündüz saatlerinde de yanar halde tutulması söz konusu olacaktır. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., faaliyet bölgesinde yer alan aydınlatma armatürleri ile sokak aydınlatma sayaç devreleri, mevcut aydınlatma tesisleri, Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında denetimden geçecektir. Bu kapsamda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün Genel Aydınlatma Denetim ekiplerince sahada kontroller yapılacaktır. 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 7 Ekim Pazartesi günü sona erecek denetim süresince; gündüz saatlerinde bazı bölgelerde, sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır. Enerjinin verimli kullanılması ve tasarruf edilmesi yönündeki bilinçle vatandaşlarımızın gündüz yanan sokak lambaları için yaptığımız bilgilendirmeyi dikkate alarak, arıza ve ihbar bildiriminde bulunmamalarını kamuoyuna saygıyla duyururuz” diyerek kendilerini savundu.