Fü Sınavlarla İlgili Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi bugün bir açıklama yaptı. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, bütün seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi.

Fü Sınavlarla İlgili Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte Üniversitenin o açıklaması şöyle;

Koronavirüs salgını dolayısıyla, Üniversitemizdeki öğretim faaliyetleri 23 Mart 2020’den itibaren üniversitemize yakışır bir şekilde uzaktan eğitim ve öğretim ile öğrencilerimizin talepleri de göz önünde bulundurularak asenkron formatta başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.

Bu süreçte ara sınavlar Senatomuz tarafından alınan karar çerçevesinde üç farklı alternatifle uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden yapılmaktadır. Bildirildiği üzere, 22 Mayıs 2020 tarihinde Bahar yarıyılı dersleri tamamlanacaktır.

Bahar yarıyılının final, bütünleme ve mezuniyet sınavlarının nasıl yapılacağına dair detaylı bir çalışma ise Üniversitemizin ilgili kurullarında yürütülmekte ve bütün seçenekler değerlendirilmektedir.

Sınavlarımızın sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için bütüncül bir yaklaşımla olası sınav yöntemleri konusunda gerekli her türlü teknik altyapı hassasiyetle incelenmektedir. Üniversitemiz kurulları ve Senatosu başta olmak üzere tüm mensupları, bugüne kadar sizlerle ilgili olası hiçbir sağlık riskini gözardı etmemiş olup bundan sonra da etmeyecektir.

Belirtilen sınavlara yönelik kararlar ilgili kurullar ve Senatomuz tarafından yapılacak çalışma tamamlandığında sizlere ilerleyen günlerde duyurulacaktır.

Bu süreçte, siz değerli öğrencilerimizden sistem üzerinden derslerinizi takip etmeniz, kendiniz ve ailenizin sağlığına dikkat etmeniz ve resmî karar için sabırlı olmanız beklenmektedir.