Gençlere İş Fırsatı!

İŞKUR, bu yıl hedeflenen iki buçuk milyonluk istihdam paketinde istenilen sonuçların alınması için desteklerini sürdürecek.

Gençlere İş Fırsatı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle gençlerin iş hayatına atılmalarında en büyük yardımcısı niteliğinde olan “İşe İlk Adım” projesinin bu yıl daha kapsamında olarak uygulanması hedefleniyor. Proje kapsamında gençler, belirli süre zorunlu iş başı eğitimine tabii tutulacak ve ardından işverenin onayıyla bir buçuk yıl istihdamda kalmaları sağlanacak. Projenin en büyük faydası mezun gençlere iş tecrübesi kazandırmak olacak. Öte yandan, projeden sadece gençler faydalanmayacak, aynı zamanda işverenlere de yararlanacak. Zorunlu istihdam süresinde gençlerin eksik yönlerini gözlemleyerek açıklarının kapatılmasını sağlayacak olan işverenler, böylece aramış oldukları nitelikli iş gücüne kavuşmuş olacak.

İŞKUR, istihdamın artırılması konusunda işverenlere verdiği teşvikleri bu yıl artırarak sürdürecek. Diğer teşviklerin aynı sıra İşe İlk Adım projesinde verilecek destek artırıldı. Bu doğrultuda program kapsamında zorunlu istihdam sürecinde ödenecek ücretin 1.010 lirası İŞKUR tarafından karşılanacak. Buna ilave olarak zorunlu istihdam süresinin ardından işveren, gençleri istihdam etmeye yönelik taahhüt vermesi durumunda bir sene boyunca 505 liralık takviye alacak.