Genel Cerrah Doktorları, Elazığ'da Toplandı

Elazığ'da,20 hekimin konuşmacı olarak katıldığı 'Kolorektal Aciller seminer düzenlendi.

Genel Cerrah Doktorları, Elazığ'da Toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da,20 hekimin konuşmacı olarak katıldığı ‘Kolorektal Aciller” seminer düzenlendi.

Elazığ’da, Cerrahi Günleri Derneği ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği işbirliğiyle, ‘Kolorektal Aciller’ semineri düzenlendi. Başhekimlik konferans salonunda yapılan seminer, Elazığ ve çevre illerden gelen yaklaşık 20 hekimin konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleşti. Hastanenin Genel Cerrah Kliniği öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah Böyük ve Doç. Dr. Burhan Kanat tarafından organize edilen seminerde, genel cerrahi ve acil cerrahi hastalıklar için önemli olan, ‘kolon’ ve ‘rektum’ hastalıklarının acil durumları hakkında yeni gelişmeler ve güncel tedavi yaklaşımları ele alındı.

3 oturum ve 16 konu başlığı halinde yapılan seminerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Abdullah Böyük, “Bugün, Kolorektal Aciller konulu toplantı düzenledik. Bu toplantıyı, yeni açılan hastanemizi hem çevre illere tanıtmak hem de bilimsel bir etkinlik oluşturmak amaçlı yaptık. Yaklaşık 20 tane konuşmacımız var. Kolorektal aciller, karın bölgesindeki ameliyatların en sık sebebi akut batınlarıdır. Akut batınlarını da oluşturan en sık sebep ise kolorektal yaralanmalardır. Biz de bu konuyu işlemek istedik. Hem eğitim hem de insanların tecrübesini aktarma maksatlı hastanemizde böyle bir toplantı yaptık. Bu amaçla çevre illerden özellikle üniversitelerden çok sayıda hocalarımız katıldı. Bu vesile ile Fethi Sekin Şehir Hastanesini tanıtmış olduk"dedi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk ise,yoğun çalışma temposu içinde hocaların davetlerini kabul edip, soğuk kış şartlarında Elazığ’a gelerek büyük bir özveride bulunduğunu aktardı.

Seminere, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, Hastanenin Genel Cerrah Kliniği öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah Böyük ve Doç. Dr. Burhan Kanat, Fırat Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp’ın yanı sıra Malatya İnönü, Diyarbakır Dicle, Van Yüzüncüyıl, Erzurum Atatürk üniversitelerinden akademisyenler, Diyarbakır ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden doktorlar, Bingöl ve Muş’tan da akademisyen ile doktorların katıldığı belirtildi.