Gönüllere Dokunan Kaymakam

Tunceli'ye bağlı Çemişgezek İlçesi Kaymakamı Elazığlı Hemşehrimiz Mehmet Güder, ilçede yaptığı başarılı hizmetlerle takdir topluyor...

Gönüllere Dokunan Kaymakam

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüten, Elazığlı hemşehrimiz Mehmet Güder, ilçede yaptığı başarılı çalışmalarla vatandaşın takdirini toplamaya devam ediyor. 

Göreve geldiği günden bu yana Çemişgezek ilçesinin kalkınması ve gelişmesine katkı sunacak çalışmalar yapan Kaymakam Mehmet Güder, hızlı performansıyla dikkat çekiyor.

İlçe merkezi ve köylere sık sık ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarla iç içe olan, sorunları ve talepleri yerinde dinleyen Kaymakam Güder, sorunların çözümü için talimatlar veriyor.

REKLAM DEĞİL HİZMET YAPIYOR
Cana yakın ve güler yüzlü kişiliği ile gönüllere dokunan Kaymakam Güder'in, samimi hizmet anlayışı dikkatlerden kaçmıyor. Bazı kaymakamlar, devletin verdiği yardımları vatandaşa verdiği esnada sosyal medyalarından paylaşırken Kaymakam Güder bunu hassasiyet ve gizlilikle yapıyor. Güder, yardımlara bizzat katılarak görüntü vermeden yardımların vatandaşlara teslim edilmesini sağlıyor. Pandemi ve Ramazan ayı koşullarında sosyal devlet olma ilkesinin gereği olarak, SYDV vasıtasıyla ilçe  esnaflarından tedarik edilen gıda kolileri, gizlilik ve hassasiyetiyle ihtiyaçI oldukları tespit edilen 150 ailenin evlerine ulaştırıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİYLE İFTAR AÇIYOR
Kaymakam Güder, ilçede görev yapan güvenlik görevlileriyle de yakından ilgileniyor. Güder, Ulukale Jandarma Karakolunu ziyaret ederek karakolda incelemelerde bulundu.  Ziyaretin ardından Kaymakam Güder, Jandarma personeliyle birlikte iftar açtı, personele görevlerinde başarılar diledi.

PROJELERE ÖNCÜLÜK EDİYOR
Kaymakam Mehmet Güder, tarım ve hayvancılığa elverişli olan ilçede sektöre yönelik kurslar açılmasını sağlayarak vatandaşlara destek oluyor. Bu kapsamda Çemişgezek Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşılama projesiyle birlikte, çiftçilere yönelik ağaç budama ve aşılama kursları da açıldı. Kaymakam Güder açılan kursu ziyaret ederek proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TEKNEYLE ULAŞIM SAĞLANAN MEZRAYA YOL YAPILIYOR
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Payamdüzü köyüne bağlı Köçek mezrasında yaşayan vatandaşlar, kullanıma uygun yol olmadığı için çoğu zaman Keban baraj gölü üzerinde tekne vasıtasıyla riskli bir ulaşım yöntemiyle mezra dışına çıkabiliyorlardı.Durumdan haberdar olan Kaymakam Güder, gerekli planlamalarını yaparak iş makinalarıyla birlikte Köçek mezrasına gitti.  

Kaymakam Güder’in ziyaretiyle birlikte mezraya yaklaşık 3 Kilometrelik yol yapımı için çalışma başlatıldı. Mezra sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Güder, beyin felçli kronik rahatsızlığı bulunan ve zorlu şartlarda hastaneye gidip gelen 75 yaşındaki Salim Güler’i de evinde ziyaret etti.

Mezra sakinleriyle de bir araya gelen Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, Köçek mezrasının yol sorununu öğrenir öğrenmez kayıtsız kalmadıklarını, mezra sakinlerinin taleplerini yakından takip ettiklerini ve mezranın sorunlarının giderilmesi için yoğun bir mesai harcayacaklarını söyledi.

"KÖYÜMÜZE GELEN İLK KAYMAKAM OLDU"
Babasının sağlık sorunlarından dolayı yapılan yolun kendilerine ziyadesiyle mutlu ettiğini aktaran mezra sakinlerinden Sevil Güler, “Babam kronik hasta. Mezramızın yolu yoktu.  Babamızı tedaviye götürebilmek için göl üzerinde tekneyle riskli ve uzun bir ulaşımımız oluyordu. Sorunun çözümü için ilçede göreve yakın zaman içerisinde başlayan Kaymakamımız Sayın Mehmet Güder’i mezra sakinlerimizle ziyaret ettik.  İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Güder iş makinalarıyla köyümüze geldi. Hatırladığım kadarıyla köyümüze gelen ilk Kaymakam oldu. Mezramızda ulaşım çilesi yaşıyorduk. Çok şükür sorunumuz çözülüyor. İlçemiz Kaymakamı başta olmak üzere emeği herkese çok teşekkür ederim” dedi.