Hak Sahipliğinde Önemli Gelişme!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Elazığ'da yapıları hasar alan vatandaşlar hak sahipliği için başvurularını Kültür Park karşısında bulunan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapabilecek.

Hak Sahipliğinde Önemli Gelişme!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapıları hasar alan vatandaşların itiraz sonuçlarının da açıklanmasıyla geçtiğimiz günlerde hak sahipliği başvuruları geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Hak sahipliği başvuruları e-devlet üzerinden dijital ortamda alınmaya başlamıştı.


Bugün yapılan duyuru ile fiili başvuruların da başladığı öğrenildi. Vatandaşlar Kültür Park karşısında bulunan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde başvurularını yapabilecek.

Konuyla ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Konut, işyeri, ahır; YIKIK, ACİL YIKTIRILACAK, AĞIR HASARLI, ORTA HASARLI olarak tespit edilen afetzedeler için afet kanunu çerçevesinde Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla HAK SAHİPLİĞİ işlemleri gerçekleştirilecektir. Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi isteyen afetzede vatandaşlarımızdan kendilerine Devlet Tarafından Konut, Ahır, İşyeri yapılmasını isteyenlerin;

Başvuru Başlama tarihi: 06.06.2023

Başvuru Bitiş Tarihi: 04.08.2023

Tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak hak sahipliği inceleme komisyonları sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak, hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecektir.”