Hasar Tespit Sonuçları Yarın Açıklanıyor

24 Ocak'ta ilimizde meydana gelen deprem sonrası, merakla beklenen 2. Hasar Tespit İtiraz sonuçları, 17 Nisan Cuma (Yarın) günü açıklanacak.

Hasar Tespit Sonuçları Yarın Açıklanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’a ilimizde meydana gelen 6,8’lik deprem sonrasında merakla beklenen hasar tespit sonuçlarının, 17 Nisan Cuma Günü açıklanacağı öğrenildi.

17 Mart tarihinde sona eren 2. Hasar Tespit İtiraz sürecinin üzerinden, depremde evleri zarar gören vatandaşlar merakla itiraz sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başlarken, yaklaşık 1 aylık sürecin ardından sonuçların yarın açıklanacağı belirtildi.

2. İtiraz sürecinde yeniden hasar tespiti yapılması için yaklaşık 25 Bin dilekçe verildiği öğrenilirken, bu dilekçelerin büyük çoğunluğunun evlerine orta hasar raporu verilen vatandaşlara ait olduğu bildirildi.

Alınan bilgilere göre 17 Nisan Cuma günü açıklanacak olan Hasar Tespit İtiraz sonuçları, Elazığ Valiliği’nin resmi internet sitesinde açılacak olan  "Hasar Tespit İtiraz Sonuçları" linkinden ilan edilecek.

Öte yandan Koronavirüs tedbirleri de göz önünde bulundurularak, Elazığ Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda yoğunluğun önüne geçmek için Muhtarlıklara askı listesi asılmayacağı öğrenildi.

17 Nisan Cuma günü açıklanacak olan hasar tespit sonuçları doğrultusunda, hasar durumundan yine memnun kalmayacak olan vatandaşlar için yeni bir itiraz hakkı kalmazken, mağdurların bu kez ise haklarını mahkeme yoluyla aramaları gerekiyor.

Buna göre açıklanacak olan kararı kabul etmeyen vatandaşlar, mahkemeye başvurarak binalarının yeniden incelenmesi talebinde bulunabilecekler.