Hazar Baba Kayak Merkezi Açılıyor

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Türkiye'nin göl manzaralı tek kayak merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi'yle ilgili yaptığı açıklamada, 'Yarı yıl tatilinden önce geniş katılımlı bir sezon açılışı organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu açılışımız adeta bir festival havasında olacak' dedi.

Hazar Baba Kayak Merkezi Açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, incelemelerde bulunduğu Hazarbaba Kayak Merkezi’yle ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım “Son 7 yıldır işletmeci tarafından yapılmayan telesiyej cihazının tüm bakımlarını yaptırarak, güvenlik testlerini uygulattık. Bizim için en önemli husus buraya gelen misafirlerimizin güvenli bir ortamda kayak keyfini aileleriyle birlikte yaşamalarıdır” dedi. 

Tesisimizin malzeme eksiklerini daha önceden tespit etmeye yönelik çalışmalar yapmıştık. Kayak takımlarının tamiri yolunu tercih etmedik. Türkiye’de kullanılan en kaliteli kayak takımlarını aldık. 30 çocuk 120 yetişkin olmak üzere 150 kayak takımı ve 25 snowbord tahtası aldık. Geçen yılki kiralama fiyatlarında %40 hatta %50 oranlarında indirimli fiyatlar belirledik. Bu indirimleri kafeteryadaki yiyecek ve içecek fiyatları için de uyguladık. Çünkü bizim amacımız para kazanmak değil asıl amacımız Elazığlı hemşerilerimizi ve ilimize dışardan gelecek misafirlerimizi kayak merkezimizde konuk edip kar keyfini yaşamalarını sağlamaktır” dedi.

Hafta sonu itibariyle sezona hazır olduklarını belirten Vali Kaldırım “Yarı yıl tatilinden önce geniş katılımlı bir sezon açılışı organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu açılışımız adeta bir festival havasında olacak. Biz bu çalışmaların üzerine daha da yeni aktiviteler koyacağız. Çünkü herkes kayak yapmayı tercih etmeyebilir ama insanlar bir şekilde aktivite yapmak istiyor. Onun için bölgede ilk kez KARRAFT yapılacak yani Karda Rafting bunu ilk defa yapmış olacağız. Arkadaşlar malzemeleri temin ediyor kara dönük çok basit aktiviteler yapılabiliyor. Bu alanlara yönelik çalışmalar yaparak biraz daha renklendirip gelen insanların karla buluşmasını sağlayacağız. İnşallah kazasız belasız bir sezon geçireceğiz” ifadelerinde bulundu.