Hazar Gölü Sineklerden Geçilmiyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölünde suya giren vatandaşlar ve tatilciler gölün etrafında oluşan aşırı sinek ve üvezlerden dolayı sıkıntı yaşaıklarını belirterek yetkili kurumların yeterince ilaçlama çalışması yapmadıklarını iddia ettiler.

Hazar Gölü Sineklerden Geçilmiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da bulunan ve her yıl yüz binlerce yerli ve yabacı turistleri ağırlayan Hazar Gölünde yaşanan aşırı sinek ve üvezlerin oluşturduğu sıkıntılardan dolayı vatandaşlar isyan etti.

YETERİNCE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILMIYOR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tabiriyle Doğunun Yalovası olan Hazar Gölünde suya giren vatandaşlar, gölün etrafında oluşan aşırı sinek ve üvezlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek Sivrice Belediyesi ile Elazığ İl Özel İdaresinin yeterince ilaçlama çalışmasını yapmadıklarını iddia ettiler.

"YAZ DÖNEMİNDE SIK SIK İLAÇLAMA YAPILMALI"
Gölün etrafında oluşan sineklerden dolayı Sivrice'deki kamplarda kalan vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını belirten işletme sahipleri de bu konuda Elazığ İl Özel İdaresi, Sivrice Belediyesi ile yetkililerin biran önce çözüm bulması gerektiğini belirttiler.

Pandemi döneminin sona ermesiyle birlikte Hazar Gölüne yoğun bir tatilci akınını beklediklerini söyleyen işletme sahipleri bu yaz döneminde ilaçlama çalışmalarının sık sık yapılması gerektiğini ifade ettiler.