Hemşehrimiz Aydemir'in Makalesi M5 Dergisinde Yer Aldı

M5 dergisinin Haziran sayısında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, hemşehrimiz Doç. Dr. Emrah Aydemir'in 'Terörizmle Mücadelede Yeni Boyut: Bilişsel Savaş' adlı makalesi Özel Dosya olarak yer aldı.

Hemşehrimiz Aydemir'in Makalesi M5 Dergisinde Yer Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

45 yıldır Türk savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında yayınlarıyla gündem oluşturan, kurumların ve stratejistlerin dikkatlice takip ettiği M5 dergisinin Haziran sayısında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Aydemir’in “Terörizmle Mücadelede Yeni Boyut: Bilişsel Savaş” adlı makalesi Özel Dosya olarak yer aldı.

Aydemir’in “Terörizmle Mücadelede Yeni Boyut: Bilişsel Savaş” makalesine dergi kapağında da yer verildi. Özel Dosya’da terörizmin sadece bir terör eylemi olmadığı, aynı zamanda bir iletişim eylemi de olduğu da belirtildi. Ülkelerin seslerinin fazla çıkması halinde kamuoyunun kendilerini anlayabileceği kanısının yanlış olduğunun dile getirildiği makalede doğru olanın mesajı iletmek olmadığı alıcı kitle bulmanın olduğu kaydedildi. 

Aydemir, Özel Dosya’da “Elinizde tuttuğunuz bir bombayla farklısınız, bombayı elinizde tuttuğunuzda farklısınız.” sözüyle bilişsel savaşın ehemmiyetine dikkat çekti.

Terörizmle mücadelenin yoğun olarak yürütüldüğü bugünlerde savaş alanının insan zihni olduğu da anlatılarak farklı ve yeni stratejilerin altı çizildi.

Geleneksel yöntemlerle yapılan mücadelenin ve askeri olanakların güçlü olmasının tek başına başarı sağlamadığının ifade edildiği makalede bilişsel savaşta galip gelmenin mühim olduğunun üzerinde duruldu. 

PKK ve PYD terör örgütlerinin temel oran bilgisi ve temsil edilebilirlik buluşsalına ilişkin de tespitlerin yer aldığı Özel Dosya’da Aydemir kendi yöntemi olan ihtimal, etkileme ve aksülamel hesaplamasını da okuyucularla kısaca paylaştı.