Hemşirelere 'İlaçların Yan Etkisi' Eğitimi Verildi

Fırat Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Merve Yılmaz Bozoğlan tarafından ilaçların yan etkileri hakkında eğitim verildi.

Hemşirelere 'İlaçların Yan Etkisi' Eğitimi Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Merve Yılmaz Bozoğlan tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesindegörev yapan hemşirelere "İlaçların sstenmeyen ve amaçlanmamış yan etkiler" hakkında eğitim verildi. 

Dr. Merve Yılmaz Bozoğlan, sağlık hizmeti sunucularında hastanelerde hastaya bire bir ilaç uygulamasında bulunan hemşirelerin uyguladıkları ilaçlara dair farkındalıklarını arttırmak, ilaçların istenmeyen yan etkileri konusunda bilgilendirmek, beklenmeyen ciddi ilaç reaksiyonlarında durumun Türkiye Farmakovijilans merkezine iletilmesi gibi konularda hemşirelere bilgiler verdi.

Dr. Bozoğlan, İlaçların istenmeyen ve amaçlanmamış yan etkilerinin kimi zaman hasta hayatını tehdit edebilecek boyutta ciddi sonuçlanabileceğini dile getirdi. Bu konuda özellikle hastanedeki ilaç uygulayıcılarının herhangi bir hastada ilaca dair şüphe duydukları durumları bildirmenin önemine değinerek, bir ilacın kullanımıyla ilişkilendirilen risklerin bazılarının sadece ruhsat sonrası dönemde tespit edilebildiğini veya daha detaylı bir biçimde tanımlanmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda verilen eğitime çok sayıda hemşire katıldı.