'Hiçbir Kimseye Davetim Olmadı'

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, toplantıya kimseyi davet etmediğini kaydederek, toplantının yapılması için özel kalem müdürüne talimat verdiğini ve toplantı organizasyonun özel kalem müdürü tarafından yapıldığını belirtti.

'Hiçbir Kimseye Davetim Olmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde, Elazığ Valiliği’nde düzenlenen toplantıya,  siyasi parti temsilcisi olarak sadece AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın katılması, şehirde tepkilere neden olmuştu.

Siyasi partilerin il başkanları, kendilerine toplantı daveti gelmediğini ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım’ın Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından davet edildiğini iddia etmişlerdi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ,siyasi parti il başkanlarının gösterdiği tepkinin ardından, açıklamalarda bulundu. Vali Yırık, toplantının yapılması için, talimat verdiğini , toplantıyı ise özel kalem müdürünün, organize ettiğini belirtti.

“Herkese Eşit Mesafedeyim”
Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada toplantının nasıl gerçekleştiğini anlattı. Vali Yırık,  “Bazen bir olayın oluşu ile dışarıdan algılanışı arasında, farklar oluyor.  Değerlendirme toplantısında, bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu… Ben, ilin valisi olarak, bütün siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Dolayısıyla, benim herhangi bir yere kanalize olmuş bir tavrımı görmediler. Bundan sonra da,  göremezler. Ben, devletin ve cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim. Dolayısıyla, herkese eşit mesafedeyim. Vatandaşlarımızın bazen, duygu ve düşüncelerini böyle bir kurgu üzerinden açıklama gereksinimleri oluyor. Bu doğru bir şey değil. Basına verilen her demeç doğru değil. Keşke, hepimiz her şeyi doğru olarak ifade etsek. Bazen o doğruyu bilmedikleri için, doğru zannettikleri cümleler kuruluyor. Sonrasında işin gerçekliğinden uzak cümleler sarf edilmiş oluyor. ”dedi.

“ Gelin Diye Bir Davetim Olmadı”
Vali Yırık açıklamasının devamında,  toplantıya kimseyi davet etmediğini ifade ederek, “İlin, iyiliği ve güzelliği için uğraşıyoruz. Niyetimiz halis… Yaşadığımız deprem ve pandemi süreçlerinde, yöneticilik yapmak kolay olmasa gerek… Bu zorluğu yaşayan birisi olarak, işlerin kolaylaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada kimse, kimseyi üzecek ve nefret ettirecek bir pozisyonda olmamalı. Çünkü, hepimizin üzerinde vebal var, hak var. Bir şeyi belki örtebiliriz ama, insanların bazı ilahi kriterleri göz önünde tutması lazım. Bu işler , öyle basit değil. İşte neymiş; ‘vali onu çağırmış’ Böyle bir şey asla söz konusu değil. Allah şahit, hiçbir kimseye, gelin diye bir davetim olmadı. Kamu görevlilerine talimatım oldu. Onu da, özel kalem müdürümüz gerçekleştirdi. Valiliğin toplantılarının organizasyonunu, özel kalem yapar. Gidip özel kalem müdürümüze de sorabilirsiniz.  Sonuçta biz, kamu hizmeti veriyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu için uğraşıyoruz. Bu nedenle, herkesin yardımcı olması lazım. Ama bakıyorum ki; gerçeklikle alakası olmayan şeyler konuşuluyor. Ama işin aslı öyle değil. Ben, ilin valisi olduğum için, her şeyi ulu orta konuşamam. Ortaya dökemem.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.