HİGE Birinci Yaşını Kutladı

Harput iş geliştirme birinci yılını düzenlenen törenle kutladı. Törene siyaset bürokrasi ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

HİGE Birinci Yaşını Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput İş Geliştirme birinci yılını düzenlenen törenle kutladı.

Bir otelde gerçekleştirilen törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve iş insanları katıldı.
YILDIZ: 4 YILLIK BİR PROJEYİ ANCAK 13 AY KADAR ÖNCE HAYATA GEÇİREBİLDİK
Törende konuşan Harput İş Geliştirme Kurucularından Tan Yıldız, “bundan tam 4 yıl kadar önce fikir babalarımızla beraber memleket için yapılanların üstüne daha fazla ne yapabiliriz diye düşündüğümüz zaman bir fikir çıktı ortaya. 4 yıllık bir proje ancak 13 ay kadar önce hayata geçirebildik çünkü en ince detayına kadar düşünmemiz yoğunlaşmamız gerekiyordu. Sizleri sıkmadan HİGE’yi Harput iş geliştirme ekibine sade bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Çünkü sade ve net bir oluşum. HİGE din, cinsiyet, siyaset ayrımı yapmaz HİGE sadece işini geliştirmek isteyen işine değer katmak isteyen işini kaliteli yapmak için uğraşan tüm KOBİ işletmelerine kapısı açık. ”dedi.

GÖK: ÜRETİMİN MERKEZİ OLARAK GÖRÜLEN İŞGEM’ LERİ, HİGE’LERİDE TİCARETİN MERKEZİ OLARAK GÖRMEK LAZIM
Platformda yer alan İş İnsanı Avukat İbrahim Gök, “İş geliştirme olarak değerlendirilen bu platformun aslında bende Elâzığ’da kıymetli Valimin himayelerinde kurulan ikinci üretimin merkezi olarak görülen İŞGEM’ leri, HİGE’leride ticaretin merkezi olarak görmek lazım. Bu anlayışı bundan bir süre önce bize taşıyan kıymetli Tan kardeşim, Veysel kardeşim, yunus kardeşimle beraber istişare ederken Elâzığ’da böyle bir projeyi hayata geçirmek zorunda olduğumuza inandığımızı ifade ettik. Sağ olsun genç kardeşlerimizde 9 kişiyle başladıkları bu serüvende 41 kere maşallah diyecek sayıya ulaştılar elhamdülillah.“ ifadelerine yer verdi.
ARSLAN: ELÂZIĞ TİCARETİNİ GELİŞTİRMEK ADINA BİZLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Gerçekten eğer bu şehirde sanayiden bahsedersek inanıyorum ki şehrin kalkınmasına çok önemli bir adım atmış olacağız. Harput iş geliştirme ekibi son derece kıymetli işler yapıyor. Biz onlara bu cesaretlerinden ve göstermiş oldukları hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Ticaret ve sanayi odası olarak bu ve benzeri sosyal etkinliklerinde olması Elâzığ ticaretini geliştirmek adına bizler için son derece önemli. Tabiri caizse herkes bir işin ucundan tutmalı. HİGE’de bugün bir işin ucundan tuttu ve 41 değerli üyesiyle birlikte Elazığ ticaret milliyetçisi yaptı.” sözlerine yer verdi.

YIRIK: DOSTLUĞUN GELİŞTİKÇE İŞİN GELİŞECEĞİNİ BİR ARAYA GELEREK GELİŞTİRMİŞLER
Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “ Tan Yıldız ve arkadaşları Alper beyden Yunus beye, Veysel beyden, Ahmet beye ve diğer tüm güzel insanlara kadar gerçekten çok değerli işler yapmışlar. Elâzığ’ımızın insanı aziz dedik ya çünkü El-Aziz şehrinin güzel insanları sanayi odası başkanımızın da belirttiği gibi bu kadim kültürün güzel insanı bir defa insanımızın bir araya gelebileceğini kardeşçe buluşabileceğini iş geliştirirken dostluklarını geliştirebileceğini dostluğun geliştikçe işin gelişeceğini bir araya gelerek geliştirmişler.” dedi.