İlk Aşıyı Bakan Koca Vurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı gündemi ile toplanan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısını oldu.

İlk Aşıyı Bakan Koca Vurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 18.00'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında aşı takvimini görüşmek üzere toplandı. Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronavirüs aşısını oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ise şu şekilde;
"AŞI İÇİN ACİL KULLANIM ONAYI VERMİŞTİR"
Bu akşam daha önce de söylediğim gibi ben ve Bilim Kurulu üyeleri aşı olacak. Yarından itibaren sağlık çalışanları aşılanmaya başlayacak. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumumuz 14 gün sürecek güvenlik süreçlerine başlamıştı. Bugün itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Aşının yeterince güvenli olduğu anlaşılmış ve acil kullanım onayı için süreç başlamıştı. Akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz aşı için acil kullanım onayı vermiştir.

"İLK AŞIYI OLACAĞIZ"

Öncü olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağını sizlere daha önce de ilan etmiştim. Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız.

AŞILAMA SEYRİ WEB SİTESİNDEN CANLI TAKİP EDİLECEK
Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılarına başlanacaktır. Vatandaşlarımız aşılama seyrini web sitesinden canlı olarak takip edebileceklerdir.

Aşıların üzerinde bulunan kare kod sistemiyle adına tahsis edilen kişiden başkaya aşılamak mümkün değildir. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar, randevu alarak aşılamaya gidecektir.

"VATANDAŞLARIMIZI MOTİVE EDECEK"
Aşı çalışmalarında vatandaşlarımızı motive edecek devlet büyüklerimizin aşılanması için Bilim Kurulumuz yararlı buldu. Bugün bizi 1 yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden küresel bir salgının yıkıcı etkisine karşı başlattığımız bir gündür. Bu önemli günün hepimizin sağlığı ve toplumuzun huzuru için aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi Bilim Kurulu üyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanemize hemen geçerek aşı programımızı başlatacağız" dedi.