'Kadına Şiddete Hayır!' Dediler

CHP Elazığ İl Örgütü üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek 'kadına şiddete hayır' dediler.

'Kadına Şiddete Hayır!' Dediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Örgütü üyeleri, boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut ve kadın cinayetleri için bir basın toplantısı gerçekleştirerek "kadına şiddete hayır" dediler. 

Kaplan; "Gün Geçmiyor Ki Ülkenin Herhangi Bir Köşesinde Kadın Cinayeti Olmasın"

Yaptığı basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “bugünün önemi kadın cinayetleri. Bildiğiniz üzere Türkiye’de muhteris dönemlerde zaman zaman gün geçmiyorki ülkenin herhangi bir köşesinde kadın cinayeti olmasın. Özgecan kardeşlerimizden başlamak üzere en son Emine Bulut kardeşimizin eski eşi tarafından katledilişini protesto etmek ve bundan sonraki süreçte bu tür vahşetlerin yaşanmaması için kadın örgütleri Türkiye’nin bütün bölgelerinde protesto eylemleri gerçekleştirecek. İktidara bu konuda uyarılarda bulunuyorlar. İktidarın kadınlar üzerindeki baskının ve kadınlara karşı baskının son bulması için gerekli düzenlemelerin çıkarılması için bugün toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Çekil; "Bu Ülkede Anneler Ölmeyecek, Çocuklar Ağlamayacak"

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil’de, çok üzgünüz diyerek, “Çok üzgünüz. Ölmek istemiyorum diye haykıran bir anne, lütfen ölme diye haykıran bir evlat. Bu cümle hepimizin canını yaktı, kalbimiz acıdı. Kahrolduk, mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü. Hem de çocuğunun gözleri önünde. Ölmek istemiyorum diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü. Türkiye’de kadın olmanın ne kadar zor olduğunu her gün onlarca korkunç örnekleri ile tanık oluyoruz. Her gün onlarca kadın kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor katlediliyor. Ölmek istemiyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Alışmıyoruz alışmayacağız. Bu zalimler ve bu zalimlere karşı birlik olacağız. Bu ülkede anneler ölmeyecek, çocuklar ağlamayacak” diye kaydetti.