'Kanyonlarla İlgili Gerekli Adımlar Atılmamıştır'

DEVA Partisi İl Başkanı Kangal, kanyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan kangal açıklamasında, 'Kanyonlar son zamanlarsa akıl almaz bir şekilde unutulmuştur' dedi.

'Kanyonlarla İlgili Gerekli Adımlar Atılmamıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen turist kafilesinin Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarına traktörlerle taşınması sosyal medyada gündem olmuştu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan deva partisi il başkanı Av. Mehmet Kangal kanyonlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kanyonların doğru hamle ve yatırımlarla dünya turizmine bir an önce kazandırılması tarihsel bir sorumluluktur “dedi.

DEVA Partisi il başkanı Av. Mehmet Kangal kanyonlarla ilgili açıklama yaptı.
DEVA Partisi İl Başkanı Kangal’ın açıklaması şöyle:
Yaklaşık 9 milyon yıllık bir tarihe sahip olan ve Dünyanın en yeni keşif noktalarından biri olan Saklıkapı ve Kara Leylek Kanyonları , şehrimiz için bulunmaz bir değer niteliğinde.Aslında sadece Elazığ için değil ,ülkemizin turizmi açısından da çok önemli bir kazanım olan bu kanyonların hakettiği değere ulaşması , şehrimizle beraber ülkemizin de tanıtımı için büyük bir fırsat.  Ancak her alanda olduğu gibi turizm alanında da kötü yönetim bu fırsatları atıl duruma itmiş , şimdiye kadar olumlu sayılabilecek yeterli adımlar atılamamıştır . İlk zamanlarda heyecanlı bir çıkış yakalanmış , ancak son zamanlarsa akıl almaz bir şekilde unutulmuştur. Bugün merak edip o bölgeye gitmek isterseniz , şaşkınlık içinde geri dönme ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü kanyonlara gidiş için yol yok! Evet , dünya çapında bir turizm mekanı düşünün ki, gidecek yol bulamıyorsunuz. Ziyarete gidenler, yaklaşık 5 km lik bir yolu yaya yürümek zorunda kalıyorlar. Geçenlerde gündeme düşen görüntülerde , bir turist kafilesinin traktör römorklarıyla taşındığını görünce , il yöneticilerinin şehrimizin imajını nasıl ayaklar altına aldığına bir kez daha şahit olduk gerçekten . Bu konu defalarca gündeme gelmesine rağmen,  duyarsız davranıp gözlerini kulaklarını kapayan ve bu şehrin asıl sıçrama noktasının turizm olduğunu henüz anlayamamış olan yöneticilerimizin , artık doğru hamle ve yatırımlarla bu müthiş doğa harikasını dünya turizmine bir an önce kazandırmaları tarihsel bir sorumluluktur.