Kendini Atatürk Heykeline Zincirledi

Elazığ'da 7 aydır iş aradığını ama gittiği hiçbir yerde iş bulamadığını söyleyen vatandaş, kendini Öğretmen Evi'nin önünde bulunan Atatürk heykeline zincirledi.

Kendini Atatürk Heykeline Zincirledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 7 aydır iş aradığını ama gittiği hiçbir yerde iş bulamadığını söyleyen vatandaş, kendini Öğretmen Evi’nin önünde bulunan Atatürk heykeline zincirledi. Aylardır her yola başvurduğunu söyleyen vatandaş “Ben devletten yardım değil, iş istiyorum” diye konuştu.

“Evime ekmek götüremiyorum” diyen adam,

“Ben ne bir politikacıyım ne de siyasetten anlarım. Ben kendi halinde olan gariban bir insanım. Aklınıza gelebilecek her türlü devlet kapısına başvurdum. Gittiğim yerlerde hakaret görüyorum. Bana “Çık dışarı” diyorlar. Ben yedi aydır iş bulamıyorum. Bütün imkanlarımı seferber ettim, olmadı. Evime ekmek götüremiyorum. Ben devletten yardım istemiyorum, ben devletten iş istiyorum. Bana geçici iş versinler, bununla idare et desinler, eyvallah” dedi.

BEN DE İNSANIM, BENİM HAKKIM YOK MU?

“Açım arkadaş, bu ayıp bir şey değil. Ben dilencilik yapmıyorum. Bana 100 lira yardım yapıyorlar. Ben hakkım olmayanı almam. Ben iş istiyorum, Ben de insanım, benim hakkım yok mu? Ölene kadar buradayım. Ben sadece iş istiyorum. Ne yapayım, hırsızlık mı yapayım? Yapamam. Ben sadece dürüst bir vatandaş olarak iş istiyorum, çocuklarıma helal para götürmek istiyorum.”

Kendini Atatürk heykeline zincirleyen adam, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.