Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınadılar

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için CHP Elazığ il teşkilatı ve ittifak partilerinin il başkanlarıyla beraber bir açıklama yaparak saldırıyı kınadılar.

Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamaya Millet İttifakı Partileri İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile partiler katıldı.

Kaplan; "Bu Son Dereceli Bir Eylemdir"

Açıklamada bulunan CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “Yapılan saldırıdan bir provokasyon ya da farklı bir eylem değildir. Bu son derece organizeli bir eylemdir.  Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzurumuza karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralardan kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef göstermektir. Bir takım operasyon kanalında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam teklifinde bulunduysa Cumhuriyet Halk Partililerin Şehit cenazelerine alınmaması için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in 2 büyük eserinden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne imler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayan onlardır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ve Denokrat Parti İl Başkanı Feyyaz Koçgazi'de birer açıklama yaparak yapılan saldırıyı kınadılar.

Yapılan açıklamaların ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.