Klasik Türk Müziği Korosu Konser Verecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 15 Şubat Cuma günü Saat: 20.00'de konser verilecek.

Klasik Türk Müziği Korosu Konser Verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak geçmişten günümüze gelen bestekarları anmak ve eserlerini tanıtmak amacı ile düzenlenecek konserle ilgili açıklamalarda bulunan Koro Müdürü Olcay Bürhan; "Klasik Türk Müziğinin büyük üstatlarından Selahattin Pınar hocamızın bestelerinden oluşan bir repertuarla izleyicilerimizin karşısına çıkacağız; Koro Şefi Kenan Çimtay yönetiminde Koromuz sanatçılarının solo ve koro olarak seslendirecekleri bir birinden güzel eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız.” dedi.

Bürhan, “Klasik Türk Müziğimizin büyük bestekârları Selahattin PINAR 1902 yılında İstanbul Üsküdar Altunizâde’de doğdu. 12 yaşında ud çalmayı öğrenerek musikiye başladı, 1919 yılında da 17 yaşında tambur çalmayı öğrenmişti. Kendine özgü bir üslûp ve boğuk sesi ile okurdu. Bestekârlığa on sekiz yaşlarında başladı. Türk müziği besteci ve tambur sanatçısı eserlerinde genelde yasadığı hayata uygun olarak melankoli teması hâkimdir. En bilinen besteleri arasında "bir bahar aksamı" ve "beni de alin ne olur koynunuza ey hatıralar" sayılabilir şarkıları gayet özgün melodik yapılara sahiptir, meyan bölümlerinde çok tiz seslere çıkar, marazi bir hava vardır eserlerinde. Eserlerini seslendirmek güçtür, çünkü yüksek oktavlı ses gerektirir. Eserlerini en iyi yorumlayan icracı kendisine göre sabite tur gülerman'dır. tiyatrocu afife jale ile bir süre evli kalmıştır. En sevdiği ve en güzel, en duygulu şarkılarını bestelediği makam kürdilihicazkârdır. 1960 yılında kayıp etiğimiz sanatçıyı ölümünün 60 yılında Elazığ Devlet Korosu olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz. Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 15 Şubat Cuma günü Saat: 20.00’de Koro Şefimiz Kenan ÇİMTAY yönetiminde izleyicilerimize sunacağımız PINAR besteleri isimli konserimizde Solo ve Koro eserlerden oluşan repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını’’ belirtti.