Komisyon Üyelerinden Depremzede Ailelere Ziyaret

İki günlük incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ konutlarında kalan depremzede aileleri ziyaret ederek, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Komisyon Üyelerinden Depremzede Ailelere Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu, temaslarının adından Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Konutlarına geçtiler.  Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Konutlarında kalan depremzedeleri ziyaret eden heyet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerini sundu.

'ELAZIĞ’DA BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLMİŞ'

Komisyon Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, vatandaşların sıkıntılarını dinlediklerini belirterek, şehirde bütün imkanların seferber edildiğini söyleyerek, “Bütün ayni ve nakdi yardımlarda hiçbir şey esirgenmedi. Çok olumlu bir tablo ile karşılaştık.

Tabi vatandaşlarımızın da çeşitli soruları oldu valilik çıkışında ve belediye başkanlığımızda da Elazığ Belediyemizin sürdürdüğü kentsel dönüşüm ve rezerv alanların dönüşümü planlama çalışmalarında kapsamlı bilgiler aldık. Merkez mahalle muhtarlarımızla Elazığ Belediye meclis salonumuzda bir araya geldik.

Devam eden kura çekimleri diğer hak sahipliği noktasındaki taleplerde buradaki huşular noktasında soruları bölge milletvekillerimiz ve Elazığ milletvekillerimizin cevaplandırması ile muhtarlarımızın görüş ve taleplerini bizlerde rapora yansıtacak şekilde elde etmiş olduk. Bu noktada görüyoruz ki Elazığ’da bütün imkanlar seferber edilmiş.

Her bölgede çok kapsamlı dönüşüm projeleri vatandaşımzın bir birinden farklı durumlarda birbirinden farklı hak sahipliği olan vatandaşlarımızın her birine göre projeler geliştirilip uygulamalar hayata geçirilmiş. Ben 99 depremini Sakarya’da geçirmiş bir inşaat mühendisi olarak bugün gördüğüm bu tablo karşısında çok şükür diyorum” dedi.

Vatandaşların akıllarındaki sorulara da cevaplar verdiklerini belirten Uncuoğlu, Orta hasarlı konutların dönüşümüne ilgili yeni düzenlemelerin gelebileceğinin sinyalini vererek, “Çeşitli beklentiler var. Tabi ki vatandaşlarımızın anlamadığı yerde kafa karışıklığı olduğu yerde izah ettik.

Bir takım uygulamalara dönük gelen taleplerden de edindiğimiz tecrübeler, bunlara ilişkin mevzuatta yapılacak bazı değişiklikler özellikle orta hasarlı konutların dönüşümüne mevzuata ilişkin öneriler de bir takım şekillendi.

Hem Elazığ hem İzmir ziyaretlerim dolayısıyla. İnşallah burada vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyeti kalmayacağı şekilde bütün düzenlemeleri bizde teklif ederek hem bakanlığımızın uygulamalarına hem de TBMM çatısı altında yapılacak temel düzenlemeleri bir rapor halinde hazırlayarak inşallah meclis başkanlığımıza vereceğiz. Tüm Elazığlı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye kaydetti.