Komşu Şehirde Tıp Fakültesi Kuruldu...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu.

Komşu Şehirde Tıp Fakültesi Kuruldu...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan karara göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı. Mart 2020’de ise yine Cumhurbaşkanlığı kararı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, konu ile ilgili yaptığı açıklamada desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK Başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Rektör Karabulut'un açıklaması şöyle: 

“Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması teklifimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç ve YÖK Üyelerinin destekleri kuruldu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Mart 2020’de yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, YÖK Başkanımız ve değerli YÖK üyelerimizin destekleri ile Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu kurulmuştu.

Sağlık alanında şu anda 3 akademik birimimiz bulunuyor. Sağlık alanında Malatya’ya ve bölgemize hem eğitim, hem de sağlık hizmetleri konusunda yeni bir sayfa açıldı.

Ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı olsun. Üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştiren ve desteklerini her zaman veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üniversitemiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.  Tıp Fakültemiz ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı olsun”

Bu arada, Tıp Fakültesinin kurulması ile birlikte MTÜ bünyesindeki fakülte sayısı 7’ye  yükseldi.