Kuran Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Elazığ Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilere yönelik trafik eğitimi programları devam ediyor.

Kuran Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akçakiraz Beldesi Altınçevre Yeşilkuşak Camii’nde düzenlenen programa Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Elazığ Müftülüğü Personel Şube Müdürü Ali Gün, Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek, Cami Görevlisi Hikmet Kaya ve Kur’an Kursu Hocası Sema Erdem katıldı.

Seminerde, Kur'an kursu öğrencilerine genel trafik kuralları, emniyet kemeri kullanmanın önemi, emniyet kemeri kullanılırken dikkat edilecek hususlar, yolun karşısına geçiş kuralları, güvenli bisiklet sürme, kask kullanımının, yaya güvenliği ve trafik işaretleri konularında bilgiler verildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Tetik tarafından eğitici ve öğretici slaytlar eşliğinde gerçekleşen programı öğrenciler ilgi ile takip etti.

Bu güne kadar Elazığ’da 25 Bin öğrenciye trafik eğitimi verdiklerini belirten Mustafa Tetik, seminerlerdeki amacının, çocuklarda trafik olgusu, trafik kültürü oluşturularak sosyal çevrelerinde bu davranışlarıyla örnek olmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Trafik Dedektifleri” Projesi çerçevesinde Kurban Bayramı öncesi büyüklere örnek olmak amacıyla “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası ile çocuklara bu tür eğitimler verdiklerini belirten Tetik, aynı zamanda hatalı sürücülere karşı da “Kırmızı Düdük” uygulamasını yaygınlaştırdıkları ifade etti.

Slaytlar eşliğinde; güvenilir ve huzurlu bir trafik, yayaların uyması gereken kurallar, trafikte güvenli yolculuk ve güvenli oyun alanları başlıklarında devam eden program sonunda çocuklara Trafik Dedektiflik Kimliği, Kırmızı Düdük ve çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Program sonunda bir konuşma yapan, Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ise, trafik eğitimin küçük yaşlarda alınması gerektiğine işaret ederek, bu tür eğitim programlarının devam etmesi gerektiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.