Lazlar Diyarı Trabzon'a Gakgoş Tekataş Damgasını Vurdu!

Lazlar diyarı Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Elazığlı hemşehrimiz, Gakgoş Ali Tekataş, görev aldığı her yerde başarılı işlere imza atmaya devam ediyor...

Lazlar Diyarı Trabzon'a Gakgoş Tekataş Damgasını Vurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan hemşehrimiz Ali Tekataş, görev aldığı her yerde başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Türkiye’nin şehircilik alanında marka yarışması olan “Golden City Awards” yarışması 2021 yılı en başarılı büyükşehir belediyesi ödülü dev altyapı projesi nedeniyle 30 büyükşehir belediyesi arasından Trabzon’a verildi.

İl genelindeki 707 mahallenin hemen hemen tamamında imalatlar gerçekleştiren Ali Tekataş’ın idaresindeki TİSKİ Genel Müdürlüğü, son 2 yılda 215 milyon TL bedelli 79 adet projeyi tamamladı. Toplam yatırım bedeli 574 milyon TL olan 26 yatırım halen devam ederken, bu yılsonuna kadar ise 230 milyon TL tutarında 15 adet proje hayata geçirilecek. 2 yılda 1 milyon 314 bin metre içme suyu, 146 bin 317 metre kanalizasyon ve 15 bin 304 metre yağmursuyu olmak üzere toplamda 1 milyon 476 bin metre hat imalatı gerçekleştiren TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün bu başarısı ödüllendirildi.

"TRABZON'A TEKATAŞ DAMGASI"
Elâzığ Eski Valisi Murat Zorluoğlu önderliğinde Trabzon’un gelmiş geçmiş en büyük bütçeli yatırımını şehre kazandıran Ali Tekataş’ın başarısı, Türkiye’nin şehircilik alanında marka yarışması olan “Golden City Awards” yarışmasına da damga vurdu. “Golden City Awards” yarışması 2021 yılı en başarılı büyükşehir belediyesi ödülü 30 büyükşehir belediyesi arasından Trabzon’a verildi. Her yıl geleneksel olarak altın kentler derneği tarafından düzenlenen şehirciliği konu alan yarışmanın bu yıl ülke genelinde yapılan anketinde halkın en çok önerdiği adaylar arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi altyapı projesiyle 30 büyükşehir belediyesi arasında finale kalarak birinci oldu.

"ÇALIŞMALARIMIZIN  ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİ GURUR VERİCİ"
İçeriğinde 565 kilometrelik içme suyu hattı, 120 kilometrelik kanalizasyon, 70 kilometrelik yağmursuyu, 200 kilometre doğalgaz, 400 kilometre fiber optik hat yapımı bulunan Trabzon Su Temini Projesi Trabzon’a 30 büyükşehir belediyesi arasından en başarılı büyükşehir ödülünü kazandırdı.

Ödülün haklı gururunu yaşayan TİSKİ Genel Müdürü hemşerimiz Ali Tekataş, “Trabzon’un yıllarca birikmiş sorunlarını Murat Zorluoğlu Başkanımız önderliğinde birer birer çözüyoruz. Bu çalışmaların ödüle layık görülmesi gurur verici” diye konuştu.