Lejyoner Hastalığı Konulu Eğitim Programı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce daha çok seyahat ilişkili ve hastane kaynaklı vakalarla ortaya çıkan Lejyoner hastalığına karşı tedbirli olmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere eğitim düzenlendi.

Lejyoner Hastalığı Konulu Eğitim Programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar ve Çevre Sağlığı Birimleri tarafından düzenlenen eğitime Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ali Atar, Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Tuba Kurt Aydın, yataklı hizmet sunan tüm hastaneler, konaklama hizmeti sunan özel ve resmi kurumların tesis sorumluları, müdürlüğe bağlı ilgili birim sorumluları ve çalışanlar katıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Uzm. Dr. Ali Atar’ın açılış konuşması ve ilgili birim sorumluların sunumları ile başlayan eğitim toplantısında katılımcılara konaklama hizmeti verilen kurumlarda Lejyoner Hastalığına karşı hazırlıklı olmak, hastalıktan korunma, mücadele yöntemleri ve alınacak önlemlerin yasal çerçeve içerisinde gerçekleştirilmesi üzerine çeşitli bilgiler verildi.

Programda yapılan sunumda, "Turist sağlığı açısından önemli tehditlerden biri olarak değerlendirilen Lejyoner hastalığı, ülkemizde bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar arasında olup, hastalığın kontrolü amacı ile “Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı” yürütülmektedir. Ülkemizde toplum kaynaklı Lejyoner Hastalığı daha çok seyahat ilişkili vakalar olarak ortaya çıkmakla birlikte hastane kaynaklı vakalar da bildirilmektedir." denildi.