'Medya Kuruluşları Kapanmanın Eşiğinde'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Koronavirüs salgını, döviz krizi, enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki artış gibi birbiri ardına yaşanan krizler, medya kuruluşlarını kapanmanın eşiğine getirdiğini ifade etti...

'Medya Kuruluşları Kapanmanın Eşiğinde'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem,"yaşanan krizler nedeniyle medya kuruluşları kapanmanın eşiğine geldi" dedi.

"BİNLERCE MEDYA ÇALIŞANI İŞSİZ KALABİLİR"
Başkan Erdem açıklamasında, yaşanan krizlerin yüzlerce yerel medya kuruluşunun kapanmasına, binlerce medya çalışanının işsiz kalmasına yol açabilecek büyüklükte olduğuna dikkat çekerek, gazete okuma oranlarının düştüğü, gazete maliyetlerini oluşturan kâğıt, kalıp, mürekkep başta olmak üzere tüm malzeme fiyatlarının döviz cinsinden fiyatlarının arttığı, SGK ve vergi giderlerinin dayanılmaz hal aldığı vurguladı.

"ÖNLEMLER ALINMALI"
Bu sorunların üstüne döviz kurlarında yaşanan artışın girdi maliyetlerini katladığı, aynı paralelde akaryakıt ve enerji giderlerinin de arttığına dikkat çekilen Erdem,  zaman geçirilmeden alınması ve belli bir eylem planı çerçevesinde yaşama geçirilmesi gereken önlemler alınması gerektiğini söyledi.