Mektup Arkadaşları 45 Yıl Sonra Buluştu

Elazığ'da düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Milliyetçilerinin önemli isimlerinden Efendi Barutçu 45 yıl önce başlayan ve uzun süre devam eden mektup arkadaşıyla ilk kez karşılaştı.

Mektup Arkadaşları 45 Yıl Sonra Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Seyyid Ahmet Arvasi ve Türk-İslam Ülküsü" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Elazığ'a gelen Efendi Barutçu 45 yıl önce başlayan ve uzun süre devam eden mektup arkadaşı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Şair ve yazar Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan ile ilk kez karşılaştı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan ve Efendi Barutçu'nun 45 yıl sonra buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Yrd. Doç. Dr. Ozan; "Her Seferinde Bir Aksilik Çıktı"

Buluşmayla ilgili bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan, “Efendi Barutçu Hocamız ismi ile müsemma, fevkalade efendi, alim, ufku olan, milleti devleti, vatanı, dini ve dili için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek bir pırlanta zattır. Kendileri ile 1974 yılında tanıştık, selamlaştık. Lakin el-mecbur görüşemedik. Zira ikimiz de tutuklu idik. Yıllar yıllar geçti. İkimiz de tahliye olduk. Çok kere buluşmak için sözleştik ancak hep bir aksilik çıktı. Allaha şükür Elazığ Türk Ocağı’nda görüşmüş olduk. Allah milletimize devletimize ve onlara fisebilillah hizmet edenlere zeval vermesin” dedi.

Barutçu; "Çok Mutluyum"

Efendi Barutçu ise yaptığı açıklamada "Vefanın ne denli önemli bir duygu olduğunu, insanlar birbirini görmese de birbirlerine nasıl muhabbet duyabileceğinin en güzel örneğini yaşıyoruz. Ahmet Tevfik Ozan dostum ile yıllar sonra karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye kaydetti.