Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO ile İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' İmzalandı.

Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim ve öğretmen kadrosunda eksikliklerin tamamlanması ve okulun iş dünyasının talep etmiş olduğu mesleki eğitimleri verebilmesi için Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu ile MTAL Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen tarafından hazırlanan protokol imzalandı.

HEM İŞSİZLİK HEM DE İŞ DÜNYASININ ARA ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 2019 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ilimizde Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2019 yılının sonlarında bir protokol imzaladı ve çalışmalarımıza başladı.

Ancak 2020 yılı Ocak ayında yaşanan deprem felaketinden sonra ne yazık ki tüm çalışmalar ve hedefler askıya alınmak zorunda kalındı. TOBB ve Bakanlık arasına imzalanan protokol çerçevesinde neler yapılabilir hususunu Elazığ TSO Protokol Yürütme Kurulu ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan başkanlığında Kurul Üyeleri olan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Komisyon Başkanlığı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler ile Mustafa Kılınç ve Elazığ MTAL Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen’in katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Yöneticiler tarafından okulun ihtiyaç analizleri yapıldı bu hususta yönetim ve eğitim kadrosu için eksiklikler de tespit edildi. Belirlenmiş olan gündem maddeleri hususunda yapılan görüşmeler sonrasında hazırlanan protokol ETSO ve Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen tarafından imzalandı. Protokolün hedefi Milli Eğitim İl Müdürlüğünün eğitmen ve fiziki altyapı imkanlarından istifade etmek suretiyle hem işsizlerin nitelikli meslek sahibi yapılması hem de iş dünyasının ihtiyaç duymuş olduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi. Elazığ TSO Protokol Yürütme Kurulu ‘’Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere tüm Milli Eğitim camiamıza vermiş oldukları destekler ve gayretleri için teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.