MHP'lilerden Mustafa Gül Tepkisi!

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak'ın sunduğu 'Ayrıntı' programına konuk olan MHP Elazığ eski Milletvekili ve İYİ Parti eski kurucular kurulu üyesi Mustafa Gül' e, MHP Elazığ teşkilatından tepki geldi...

MHP'lilerden Mustafa Gül Tepkisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ eski Milletvekili ve İYİ Parti eski kurucular kurulu üyesi Mustafa Gül, Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak'ın sunduğu 'ayrıntı' programına konuk oldu. 

Canlı yayınlanan programda '21. Dönem MHP Elazığ Milletvekili' ünvanıyla açıklamalarda bulunan Mustafa Gül'ün MHP'yi eleştiren sözleri MHP il teşkilatından tepkiyle karşılandı. 

'MHP'DEN AYRILDIĞIM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM'
Mustafa Gül, programın bir bölümünde, "MHP'den ayrıldığım için pişman değilim. Hele bu süreçte olsaydı ben AK parti'ye laf edeceğim. Benim partim hayır diyor. Nasıl olacak. Yanlış gördüğüm şeyleri söylüyorum. Bazı şeyleri konuşmak lazım. Geçmişte ülkü ocağı başkanlığı yapmış arkadaşlarımız linç ediliyor. Dövüldü. İlle de senin partinden olması mı lazım. Gitmişse gitmiştir. Ben kendim oradan ayrıldığım için söylemiyorum. Ama tabiki istifa ederken üzüldüm ama şimdi rahatım, umrumda da değil. En basitinden benim kardeşimi dövdürdüler bu adamlar. Yok böyle bir şey. Biz bunları hak etmiyoruz. Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Her ne şartta olursa olsun birbirimizi kucaklamak zorundayız. Bazı şeyleri konuşmak bize yakışmıyor. Ayrıldık diye orayı kötülemek gibi bir terbiyesizliği yapamam. Nihayetinde birlikte siyaset yaptık. Ama şu andaki gidişatın da beni tatmin etmeyeceğini düşündüğüm için böyle bir fikrim yok." ifadelerini kullandı.  

İYİ Partiden ayrılma nedenini de açıklayan Mustafa Gül, "Ben direkt konuşurum. Artık benim fikrime ve zikrime uygun bir tavır sergilenmiyor. Tabi benimle birlikte en az 20-30 arkadaş vardı. demek onlar daha töleranslılar. Onlar devam ettiler. Ben de hayır dedim. Ama Meral Hanım benden özür diledi. Geri dönüş söz konusu değil." dedi.

'İYİ PARTİ, MHP'DEN FAZLA OY ALIR'
Önümüzdeki seçimlerde İYİ Partinin MHP'den fazla oy alacağını söyleyen Mustafa Gül, "Büyük bir ihtimalle Meclisin üçüncü partisi İYİ Parti olur. Eğer Meral Hanım birtakım organizasyonlara ciddi manada sarılırsa veya geçmişteki kendine her türlü cefayı bertaraf eden insanları tekrar yanına alırsa güzel şeyler olabilir." dedi.

MHP İL TEŞKİLATINDAN TEPKİ GELDİ
Mustafa Gül'ün MHP'ye yönelik eleştirilerine MHP Elazığ İl Başkanlığından cevap geldi. MHP İl Teşkilat Başkanı Hamit Kaya, Kanal 23 Genel Yayın Yönetmenine gönderdiği mesajın canlı yayında okunmasını istedi. 

Kaya, açıklamasında, "MHP ile problem yaşayan, partimizden istifa etmiş, Meral Akşener'in ardına düşüp şahsi ikbal, istikbal derdine düşenlerin halen MHP 21. Dönem sıfatıyla programınıza çıkamasını kabullenmiyoruz. bizim partimizin adını kullanarak orada otup liderimizi ismiyle ifade ederek eleştirmesi doğru değildir. Biz kubal etmiyoruz bu tavrı. MHP'nin Sayın Mustafa Gül'ün temsil ettiği kitleye de ihtiyacı yoktur. MHP'den istifa eden birisinin İYİ Parti'nin ve Meral Akşener'in emrine girmiş birisinin halen partimiz hakkında yorum yapması ne kadar doğrudur. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ELAZIĞ'A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPMIŞ BİRİ'
Kanal 23 Genel yayın Yönetmeni Arif Çakmak tartışmaya neden olan ünvan konusuna açıklık getirdi. Çakmak, "O ünvanı biz yazdık. Biz MHP milletvekili olarak Elazığ'a önemli hizmetler yapmış bir şahsiyeti konuk ediyoruz ama MHP Milletvekililiği yaptığı için Mustafa Gül'ü biliyoruz." dedi.

'BEN BURADA MHP'Yİ AĞZIMA ALMIYORUM'
"Hamit kardeşim müsterih olsun. Ben MHP adına buraya çıkmadım. O benim dışımda yazılan bir şey. Ben burada MHP'yi ağzıma almıyorum. MHP'den de istifa ettiğimi söylüyorum. Bu benim en doğal hakkım. Bunu ne Hamit bey ne de başkası bana serzenişte bulunamaz. Ben hiçbir zaman için ne MHP'yi ne de sayın Bahçeli'yi ne tenkit ettim ne de tacizde bulundum. Ben lise ikinci sınıftan beri ülkücüyüm. Böyle de devam ediyorum. bizim kimseyle alışverişimiz yok. biz yolumuzda devam ediyoruz. ben İyi partiyi de burada temsil etmiyorum." diye konuştu.