MHP Teşkilatı Konteyner Kentte Kalan Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı Kırklar Mahallesi konteyner kentte kalan depremzedelerle bir araya geldi.

MHP Teşkilatı Konteyner Kentte Kalan Depremzedelerle Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Teşkilatı, konteyner kentte kalan depremzedeleri ziyaret etti. 

Buradaki vatandaşlarımızın ruhuna dokunmaya geldik diyen MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “24 Ocak depreminden sonra daha önce bu şehrin görmediği, genelde bizlerinde medya üzerinden görebildiğimiz, afet olan bölgelerde insanların özellikle hanelerini kaybeden insanların yaşadıkları, devletin şefkat ve merhamet eliyle onları kucakladığını, onları sarıp sarmaladığı ve yeni bir haneye taşınacağı süreye kadar da belli bir düzen içerisinde gerek çocuklarının eğitiminden servisinden ailelerin sosyal yardımlaşma vakfı vasıtasıyla gıdalarının, giyeceklerinin, içeceklerinin karşılandığı bir sürecin icra edildiğini görüyoruz.

Biz bugün yine bu sürecin burada sağlıklı işleyişini bildiğimiz gibi buradaki insanımızın ruhuna dokunmak, onların dertlerini dinlemek maksadıyla buradayız.

Geldiğimiz, gördüğümüz şu ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakikatten burayı sarmış, sarmalamış şefkat merhamet eliyle uzanmış tabi ki bu üzücü bir ortam. Burada insanımızın konteynırlarda yaşamak zorunda kalması, burada devletin bu kısıtlı imkanlar içerisinde onlara bir sosyal yaşam döngüsü yaratmaya çalışması ve buna mecbur kalınması üzücü bir şey ama sonuç itibariyle biz de buradayız” ifadelerini kullandı.

IŞIKVER: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DE ONLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Işıkver, “Hemşehrilerimizde burada. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de burada. Bunu çok net bir şekilde hissediyoruz ki iyi ki devlet var diyoruz. İyi ki insanımızı kucaklayan insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibi ile faaliyetlerini icra eden bir devletin vatandaşıyız, bir devletin mensubuyuz.

Bugün de bütün yönetim kurulumuzla birlikte gerek buradaki insanlarımızın buradan sonra gidecekleri haneleriyle ilgili problemlerini dinlemek, gerek şu an yaşadıkları varsa problemlerine çözüm aramak, sorunlarına, yaralarına merhem olmak için buradayız.

İnsanımızla konuşuyoruz. Bütünleşiyoruz, dertlerini dinliyoruz. Elimizden geldiğince de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Bir daha da bize böyle afetler yaşatmasın” şeklinde konuştu.