MHP'li Kadınlardan Örnek Davranış

MHP Elazığ İl Kadın Kolları mensupları bugün farklılık yaratma adına Harput piknik alanlarında bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak adına çevre temizliği yaptı

MHP'li Kadınlardan Örnek Davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Kadın Kolları üyeleri Harput’a giderek temizlik çalışması yaptı. Yerlerdeki çöpleri tek tek toplayan MHP Elazığ Kadın Kolları üyeleri vatandaşları da daha duyarlı olmaları noktasında uyardı.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Her canlı yaşamını devam ettirebilmek için toprak, hava ve suya ihtiyaç duyar. Bunlar olmadan yaşam olmaz. Doğa, canlı yaşamı için olmazsa olmazdır. Doğa insanlara birçok nimetler sunar. Bu nimetlerin hepsi insan içindir. Çünkü insanlar doğanın toprağından, havasından ve suyundan yararlanırlar. Hayat içeceği olarak suyu kullanırlar, havasını solurlar. Toprağını işleyerek çeşitli ürünler elde ederler." dedi. 

Başkan Oğuzhan; "Ne yazık ki sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre kirliliğinin artmasına neden olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bu kirlenmeler sonucunda canlı türleri tükeniyor, ormanlar azalıyor, denizler ve akarsular kirleniyor. Bu saydıklarımızın büyük birçoğunun geriye dönüşü yoktur. Yok olmuş bir türü yeniden ortaya çıkarmak ya da tükenmiş bir ormanı eski haline getirmek, canlandırmak olanaksız. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda çevrenin kirlenmesinin, doğanın yok olmasının insanları hatta tüm canlıları ne kadar büyük bir felakete götüreceği ortadadır. Doğa zenginliklerimiz her geçen gün azalmaktadır. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.  Çevreyi; canlı-cansız varlıkların bir arada bulundukları, birbirlerini etkiledikleri ve birbirlerinden etkilendikleri ortam olarak tanımlayabiliriz. Hava, su, toprak ve insan bu ortamın vazgeçilmez unsurlarıdır. Dağlar, ovalar, çayırlar, ormanlar, denizler, göller, ırmaklar ve benzerleri ise doğal çevreyi oluştururlar. Ne havanın, ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenmeyeceği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. İnsanoğlu kimi zaman bilerek fakat önemsemeyerek, kimi zaman da farkında olmadan çevreyi oluşturan diğer unsurları kirleterek dünyanın ve dünya üzerindeki canlı yaşamının geleceğini tehlikeye atmaktadır. Tüm dünya üzerinde çevre kirliliği ile ilk kez, nüfusu kalabalık ve hızla artan, nüfusun yoğun olduğu kent ve endüstri merkezlerinde karşılaşılmış ve bu kirliliklerin hızla dünyaya yayılmasına, çevrenin kirlenmesine ve bozulmasına neden olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir. Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir. Ne yazık ki çevre kirliliği anlık bir durum değildir. Bilinçsizce kirlettiğimiz çevremiz yıllarca bundan etkilenmektedir. Doğal Çevrenin korunması amacı ile Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı. Her yıl Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak anılır aynı zamanda Her yıl haziran ayının 2. haftasının Çevre Koruma Haftası olarak kutlanır. Bu vesileyle MHP Kadın Kolları olarak bugün farklılık yaratma adına Harput piknik alanlarımızda bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak adına çevre temizliği yaptık. Katılım gösteren üyelerimize ve siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederim.’’ dedi.