Milletvekili Demirbağ Palu Derneğini Ziyaret Etti

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile buluşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, orman yangınlarının terör bağlantılı olduğunu ifade ederek, sosyal medyada bilgi kirliliği oluşturulduğunu söyledi.

Milletvekili Demirbağ Palu Derneğini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner ve Erzurum Defterdarı Fahrettin Palaoğlu, Palu Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. 

Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Palu Dernerği Başkanı Fadıl Ülgen, “Ormanlar bizim zenginlik kaynaklarımız. Ormanlar bizim milli kaynaklarımız. Ormanların yanması, ciğerimizin yanması demektir. Bizim ciğerlerimizi yakanların, yaktıranların, arkasında duranların hepsinin de ciğerleri yansın inşallah” ifadelerini kullandı.

'İNŞALLAH PALU'DA MYO KURULACAK'
Palu’da meslek yüksekokul kurulması kararının YÖK’ten karar beklediklerini belirten Başkan Ülgen, “Temmuz ayının başında YÖK’e yazıldı. Şimdi YÖK’ten birinci etabını biz ulaşarak, çalışarak, görevimizi yaparak bu noktaya getirdik. Bundan sonra YÖK’ten çıkarılması için siyasilerimize büyük görev düşmekte. Tüm siyasilerimizin, milletvekillerimizin YÖK’le ilgisi olan insanlarımızın YÖK üzerinde bir lobi oluşturarak bu işin bir an önce çıkmasını, aciliyet arz ediyor. Hatta çok fazla beklememek lazım. Şimdiden irtibat kurmak lazım. Sayın milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’la zaten görüşüyoruz, gerekli bilgileri atıyoruz. Diğer milletvekillerine de gereken bilgileri attım. Konuşuyoruz ancak biz hafta içerisinde muhtemelen sayın rektörümüzden sayın milletvekilimiz randevu alacaklar. Gidip görüşeceğiz, kendilerine müteşekkirlerimizi sunacağız” şeklinde konuştu.

'ELAZIĞ'A HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDIRACAĞIZ'
AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ,  “İnşallah ilk fırsatta Elazığ Hukuk fakültesini de YÖK’ten çıkarmak suretiyle Elazığ’ımıza kazandıracağız. Onunla birlikte Palu Meslek Yüksekokulu’da senatodan çıktı. O da gittiğimiz zaman YÖK’te onu da görüşeceğiz. Çünkü bütün illerden gelen, bütün üniversitelerden gelen yüksek okul teklifleri, ek üniversiteler, vakıf üniversiteleri hepsi beraber görüşülüyor peyderpey. Bu görüşmeler içerisinde inşallah bunları da çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

'PKK’NIN UZANTILARI BUNU ÜSTLENİYOR'
Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Ülkemize, milletimize çok çok geçmiş olsun diyorum bu orman yangınları münasebetiyle. Gerçekten içimiz kanıyor, içimiz yanıyor. Bunlara sebebiyet verenlerin de içleri yansın. Dün, önceki gün itibariyle sosyal medyada yer aldı. ‘ateşin çocukları’ neyin çocuğu oldukları beli değil ama ‘ateşin çocukları’ olarak ifade ediyorlar netice itibariyle. Bunları PKK’nın uzantıları bunu üstleniyor. El insaf ya. Milyonlarca orada karıncasından hayvanından her türlü canlısından orada canlı var. Milyonlarca ağacımız şu anda heba oldu. Her yıl özellikle bu aylarda PKK tarafından Akdeniz ve Ege’de özellikle Muğla, Antalya’nın bulunduğu turizm kentlerinde bu yangınlar çıkarılmak suretiyle orada Türkiye ekonomisine zarar vermeye çalışılıyor. Niye? PKK bitme noktasına geldi. Şimdi Amerika’nın yardımlarıyla, büyük silah yardımlarıyla, parasal yardımlarıyla, destekleriyle YPG dedikleri PKK’nın bir değişik ismiyle tezahür eden Suriye’deki bu örgüt bu faaliyetleri yürütüyor” diye ifade etti.

'GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILDI'
Milletvekili Demirbağ, “Banka binası yapıldı, şimdi öğretmen evini eskiden değerlendirdiğimiz yerde zemin etütleri sağlam çıkmadığı için tepede Palu-Kovancılar arasında inşallah yer tespiti yaptık. İhalesi yapılacak. Öğretmenevini de Palu’muza kazandırmış olacağız. Gerçekten çok güzel hizmetler yapıldı bu iki buçuk üç yıl içerisinde. Bu hizmetlere de devam ediliyor. Bir taraftan karayolları, belediye, özel idare, orman, DSİ bütün kurumlarımızın yardımlarıyla gerek makine yardımı, malzeme yardımı, asfalt yardımı gibi bir taraftan da TOKİ’yi de devreye sokmak suretiyle belli ufak tefek hizmetleri de TOKİ’ye yaptırıyoruz. Bir taraftan da tepede çok güzel bir cami bir külliye maiyeti arz eden bir caminin de kaba inşaatı bitmiş durumda” ifadelerine yer verdi.