Milletvekili Erol '8 Aydır İnşaatı Duran Külliye Yeni mi Aklınıza Geldi'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol '8 Aydır İnşaatı Duran Külliye Yeni mi Aklınıza Geldi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir Adliyesi önünde terör örgütü PKK'lı teröristlerin adliyeye yönelik saldırısını önleyerek kahramanca şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesindeki kabrini şehit babası Mehmet Zekin Sekin ile birlikte önceki günlerde ziyaret etti. Ardından vekil Erol, bir dernek tarafından 1 Ocak 2019'da Şehit Polis Fethi Sekin adına yapımına başlanan ancak müteahhittin taşıyıcı firmaya ödeme yapmamasından dolayı külliyenin yapına ara verilen inşaatın bulunduğu alana geçti. Yarım kalan inşaat alanını gezen Erol, bilgi aldıktan sonra İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme yaptı. Görüşme sonrasında Erol, Soyer'in İzmir Büyük Şehir Belediyesi olarak yarım kalan külliyeyi yapacağını açıkladı. 

Bunun üzerine MHP Elazığ İl Başkanı sosyal medya hesabında bazı paylaşımlarda bulundu. Bunun üzerine tepki gösteren Milletvekili Erol açıklamalarda bulundu.  

Milletvekili Erol; "8 Aydır İnşaatı Duran Külliye Yeni mi Aklınıza Geldi?"

Siyasette kendi farklılığını ifade edemeyenlerin  bölücülük yaptığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “algı yaratmaya çalışıyorlar.  Siyasetin dili demokrasinin dilidir. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partiler, siyaset dilini kullanarak ülkeye barışı, huzuru, güveni getirirler. Demokrasi dili sayesinde toplumsal adaleti, özgürlüğü, eşitliği yaşatırlar. Hoşgörü ortamı yaratarak dostluğu, kardeşliği, ülke birlik bütünlüğünü oluştururlar. Gelişmenin, kalkınmanın ve çağdaş bir ülke olmanın önünü açarlar. Elazığ MHP İl Başkanın son dönemlerde yaptığı açıklamalarda da görüyoruz ki  maalesef  siyaset diline yakışmayan ölçüde seviyesiz bil dil kullanmaktadır.   MHP İl Başkanının şehidimiz Fethi Sekin adına yaptırılan yarım kalan külliye inşaatının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer tarafından yapılmasına yönelik, etik olmayan, siyasi kültürden ve nezaketten uzak açıklamalarını tepkiyle karşılıyorum. Ve soruyorum kendisine 8 aydır inşaatı duran ve enkaz gibi bekleyen külliyenin bugüne kadar farkında değil miydiniz? Yeni mi aklınıza getirdik” dedi.  

Erol; "Biz Kavganın Değil Elazığ'a Hizmet Etmenin Çabası İçerisindeyiz"

Milletvekili Erol, “MHP İl Başkanı sıfatınızla oturmuş olduğunuz koltuğun sorumluğuyla öncelikli yapmanız gereken 24 Haziran milletvekilliği 31 Mart Palu ve Baskil seçim sonuçlarıyla ilgili MHP seçmeninin sandığa yansıyan iradesinin sahiplenilmesi sürecinde hangi oranda bu iradeye sahip çıktınız.  Bütün bu girişimlerimiz neticesinde  bugün Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile  Külliyenin yapımının belediye tarafından üstlenilmiş olması tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi de , Elazığ Belediyesi de Külliyeyi belediye kamu  bütçesinden yapacaktır. Bizim için önemli olan kimin yapacağı değil yapılmasına öncülük etmemizdir. Elazığ Milletvekili olarak ilin sorunlarına farkındalık yaratıp, sorunların çözümüne yönelik yetkili kurumları ya da kişileri harekete geçiriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.  Biz  kavganın değil Elazığ’a hizmet etmenin çabası içerindeyiz. Bütün gayem bana güvenip destek veren hemşehrilerimin sorunlarını gündeme getirip, çözüm mekanizmalarını harekete geçirmektir. Külliyenin yapımında da görüldüğü üzere Milletvekili olarak sorunları gündeme getirmeye ve çözüme kavuşmasının takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

MHP İl Başkanın sosyal medya paylaşımına ek yapan Erol,  “Kendisinin de ifade ettiği gibi Burası Elazığ, hainlere, soysuzlara, bölücülere yer yok. Evet aynı zamanda Elazığ; satılmışların, menfaatleri uğruna davalarını satanların, kaypakların kenti de değildir” şeklinde konuştu.