'Milletvekilleri Yoğun Mesai Harcamalıdır'

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, bugün gerçekleşen maden ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Bu aşamadan sonra, ihaleyi alan firmanın gerçekleştireceği yatırımların tamamını şehrimizde yapması yönüne, aktif girişimde bulunulmalı ve özellikle vekiller nezdinde yoğun mesai harcanmalıdır. ' dedi.

'Milletvekilleri Yoğun Mesai Harcamalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, Maden ilçesindeki polimetal sahasının ihalesinin verileceği firmanın önceden belirlendiği ve rekabet şartları oluşturulmadan bu sürecin tamamlanacağı duyumları, gelinen aşama itibari ile doğrulandığını söyledi.

Başkan Kangal yaptığı yazılı basın açıklamasında ihale öncesi Deva Partisi İl Başkanlığı ve tüm kesimlerin ısrarlı bir şekilde üzerinde durduğu şartnamenin değiştirilmesi, izabe tesisinin Elazığ’da kurulma şartı çağrısının görmezden gelindiğini ifade etti.

İhaleye katılmak amacıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Elazığ Girişim Grubunun da ihaleye katılmamasının ise kafalarda soru işaretlerine neden olduğunu belirten Başkan Kangal, bundan sonraki süreçte ihaleyi alan firmanın gerçekleştireceği yatırımların tamamını Elazığ'da yapması yönünde vekillerin aktif girişimde bulunması çağrısında bulundu.

"Bu zenginliğin şehrimizden koparılmasına ve hemşerilerimizin emeklerinin sömürülmesine kesinlikle izin verilmemelidir."diyen Kangal yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Uzun zamandır Elazığ kamuoyunu meşgul eden ve önemine binaen her kesimin üzerinde hassasiyetle durduğu Maden İhalesi  gerçekleşmiş olup,  ihalenin verileceği firmanın önceden belirlendiği ve rekabet şartları oluşturulmadan bu sürecin tamamlanacağı duyumları, gelinen aşama itibari ile doğrulanmıştır.  İki firmanın katıldığı ihalede, açılış rakamının çok az bir miktar arttırılması sureti ile , henüz sadece yüzde 30'u tespit edilmiş olan bu kıymetli sahanın , düşük bir miktarla neticelenmesi  olası bir kamu zararı riskini arttırmıştır. Sürecin tamamlanması ile birlikte, tüm kesimlerde adrese teslim ihale düşüncesi haklı olarak dillendirilmeye devam etmektedir. Ayrıca ihaleye katılımı beklenen ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBUNUN neden teklif vermediği de kafalarda soru işaretidir.

İhale öncesi bizler ve tüm kesimlerin ısrarlı bir şekilde üzerinde durduğu şartnamenin  değiştirilmesi , izabe tesisinin Elazığ’da kurulma şartı çağrısı, ne yazık ki görmezden gelinmiş ve son şekli ile ihale sonlandırılmıştır. Bu aşamadan sonra, ihaleyi alan firmanın gerçekleştireceği yatırımların tamamını şehrimizde yapması yönüne, aktif girişimde bulunulmalı ve özellikle vekiller nezdinde yoğun mesai harcanmalıdır. Bu zenginliğin şehrimizden koparılmasına ve hemşerilerimizin emeklerinin sömürülmesine kesinlikle izin verilmemelidir. Aksi taktirde, zaten tartışmalı olan bu sürecin daha da olumsuz sonuçlara yol açacağı unutulmamalıdır."