Mustafa Gür, ASKF Başkanlığına Yeniden Talip Oldu

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa yeniden aday olduğunu duyurdu.

Mustafa Gür,  ASKF Başkanlığına Yeniden Talip Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Amatör Spor Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Gür’ün yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri ve Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç katıldı. Şu an 90 kulübün Elazığ sporuna hizmet ettiğine dikkat çeken Gür, hedeflerinin 2023’te bu sayıyı 123’e çıkarmak olduğunu söyledi. Elazığ takımlarının ve sporcularının aldığı başarıları tek tek sıralayan Başkan Mustafa Gür, 15 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Genel Kurul’da aday olduğunu belirtti. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür’ün değerlendirmeleri şöyle;

“"Başkan Şerifoğullarına Teşekkür Ediyorum"

“Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı olarak, vizyon ve misyonumuz gereği ilimizde sportif faaliyet gösteren kulüplerimizin, tesis, altyapı, eğitim ve sağlık alanında daha güçlü bir yapıya ulaşmaları adına Federasyonumuzun kuruluş tarihi olan 1986 yılından günümüze kadar sportif alanda ilimizde en büyük sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmektedir.

Şu anda “ Elazığ Amatör Spor Evi “ Hizmet binamızın aktif olarak faaliyete geçmesiyle birlikte Federasyonumuz ve Spor Taban Birliklerimiz ile birlikte kurumsal bir yapıya kavuşmuş durumdayız. Ben özellikle bu muhteşem yapıyı ilimiz sporuna kazandıran Onursal Başkanımız ve Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na şahsım, yönetimim, kulüplerim ve spor taban birliklerimiz adına saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.” Federasyonumuza bağlı toplam 90 Kulüp 21 Branşta faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir.  Hedefimiz 2023 yılına kadar Federasyonumuza kayıtlı kulüp sayısını 123 yapmaktır.”

2018-2019 SEZONU’NDA ELAZIĞ SPORU

“İlimiz Sportif Anlamda Başarılarla Dolu Bir Sezon Geçirmiştir.  2018-2019 sezonunu değerlendirecek olursak;
İlimizdeki sportif faaliyetler başarıyla yürütülerek kazasız belasız bir şekilde tamamlanmıştır.
Elazığ genelinde bu yıl 1. Amatör Lig’de başarılı bir sezon geçirdik. Fırat Üniversitesi ve Sürsürüspor Kulüplerimiz şampiyon olarak 2019-2020 Sezonunda ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil etmeye hak kazandılar. Ben her iki kulübümüzü de tebrik ediyor Bölgesel Amatör Ligde başarılar diliyorum.
26 haftalık uzun bir lig sezonunda son haftaya kadar şampiyonluk yolundaki takımların büyük rekabeti yaşandı. İlimizdeki sporun gelişimi ve gençlerimizin daha fazla maç yapması adına bu uzun maraton, bence başarılı ve faydalı olmuştur.
2. Amatör Küme liginde ise uzun bir aradan sonra çok ciddi bir katılım olan ve 20 takımın katıldığı bir lig yaşadık. Gruplarında şampiyon olan takımlarımız Play-Off grubuna dahil oldular ve Play-Off maçlarının bitimine bir hafta kala Şeker Spor takımımız şampiyon olarak 1. Amatör Küme Ligine yükselmiştir. Şeker Spor takımımızı tebrik ediyor, 1. Amatör liginde başarılar diliyorum.
2. Amatör ligi Play-Off grubunda ilimiz 1. Amatör Ligine yükselecek diğer takım bu hafta sonu oynanacak olan Arıcak Trabzon Gençlik Spor ile Hicret Gençlik Spor müsabakası sonrasında belli olacaktır. Ben bu final maçı öncesinde her iki takımımıza başarılar diliyor, müsabakanın Fair - Play kuralları içerisinde geçmesini temenni ediyorum. 
Genç kategorilerimizde liglere katılım sayısı müthiş derecede artış göstermektedir.
U-15 liginde Yolspor kulübümüz Türkiye’ de ilk 4 takım arasına kalarak bizi gururlandırmışlardır. 17-18 Mayıs 2019 tarihlerinde Sivas ilinde yapılacak Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum.
Futbolda Türkiye şampiyonası gibi dereceler elde ediyoruz. Bu kapsamda spor lisemiz ilimizi temsilen Dünya şampiyonasına gitti. Biz gurur duyduk, ülkemiz gurur duydu.
Harput Görme Engelliler Futbol Kulübümüz kategorisinde Şampiyon olarak 2. Lige yükselme başarısını elde etmiştir. Kulübümüze 2. Ligde başarılar diliyorum.
Basketbolda İl Özel İdare Spor Bayan Basketbol takımımız, ilimizde Basketbola yeni bir heyecan ve ivme kazandırmış ve başarılı bir sezon geçirerek Süper lige çıkma yolunda son aşamaya gelmiştir. Bugün yapılacak olan Play-Off final maçında kulübümüze başarılar diliyorum.
Hentbol branşında faaliyetlerini sürdürün Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübümüz ile Karşıyaka İlköğretim Spor Kulübümüz Türkiye 3. sü olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.
Voleybol branşında faaliyetlerini sürdüren Akçakiraz Kültür Doğa ve Gençlik Spor Kulübümüz bölgede kendinden ciddi anlamda söz ettirerek büyük bir başarıya imza atmışlardır.
Yine Voleybol braşında Fırat Üniversitesi Bayan Voleybol takımımız Süper Lige çıkarak büyük başarı yakalamıştır. Emeği geçenleri kutluyorum.
Kİck-Boks, Boks, Wushi, Muay-Thai, Taekwondo dallarında faaliyet gösteren kulüplerimiz Hem Türkiye Şampiyonasında, hem de Avrupa Şampiyonasında büyük başarılara imza atarak ilimize madalyalarla dönmüşlerdir. Tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum.
Atletizm branşında Elazığ Atletizm İhtisas Spor Kulübümüz Bölge şampiyonasında dereceye girerek Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır. Ben külümüze Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum.
Özel Sporcularımız Antalya ilinde yapılan Atletizm ve Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında 7 Altın, 1 Gümüş Madalya alarak bizlerin gönlünde taht kurmuşlardır.
14 Ekim 2018 tarihinde kutladığımız “ Amatör Spor Haftası “ etkinlikleri çerçevesinde Çeşitli branşlarda başarılı olan sporcu ve kulüplerimiz ödüllendirilmiştir.
Bu haftanın önem ve anlamına binaen hem görsel, hem de yazılı basında ilimizde spora hizmet eden değerli Basın Mensubu arkadaşlarımız unutulmamış ve kendileri onure edilmiştir.
Diğer branşlarda faaliyet gösteren tüm spor kulüplerimizin tüm ihtiyaçları Federasyonumuz tarafından hem ayni, hem de maddi anlamda ciddi katkılar sağlamak suretiyle giderilmiştir.
Dereceye giren tüm takım ve sporcularımız Federasyonumuz tarafından ödüllendirilmiş, yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte çok aktif bir şekilde çalışarak bu başarılarının üst seviyelere gelmeleri adına gerekli adımlar atılmıştır.
Federasyonumuzun tanıtımı adına Uluslararası Çayda Çıra Film Festivalinde proje ortağı olduk. İlimize gelen ünlü sanatçılar düzeyinde Federasyonumuzun tanıtımı yapılmıştır.”

"Tesis Konusunda Sıkıntılıyız"
“Şu an için en büyük sıkıntımız tüm branşlar için söylüyorum, Tesis sıkıntısıdır!!!
İnşallah ilimizde had safhada olan tesis sıkıntılarımız ilimiz Mülki İdare Amirlerimizin ciddi çalışmalarıyla bir an önce giderilir. Tabi ki bizlerde bu çalışmaların aktif olarak içerisinde yer alacağız.”

"Seçim, 15 Haziran 2019'da Yapılacak"

“Federasyonumuz tarafından yapılan hizmetler ve yapacağımız çok ciddi projelerden dolayı Şahsım ve Yönetim Kurulumuz ile birlikte yapmış olduğumuz değerlendirme sonrasında 15 Haziran 2019 Cumartesi günü yapacağımız Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Olağan Kongresinde aday olmaya karar verdik. İlimizde sporun gelişimi ve başarıların arttırılmasına yönelik, spor yoluyla gençlerimizin iyi alışkanlıklar edinerek sosyal, kültürel etkinliklere katılımını sağlamak, kendine güvenen, takım duygusu içinde hareket eden, ahlaklı ve yetenekli sporcular ile ilimiz ve ülkemiz sporuna katkı sunarak geleceğimizin bireylerinin yetiştirilmesini sağlamak ve Türkiye de örnek alınan, gurur duyulan bir federasyon olma yolunda hedeflerimize hızla adımlarla ilerleyerek yaklaşmanın gurunu yaşatacağız.  Hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum.” diye konuştu.