Normalleşmede Sonraki Hedef 21 Haziran!

Alınan tedbirler ve 17 günlük tam kapanma sonrası vakalar düşüşe geçerken 1 Haziran'da kısıtlamalar gevşetilerek normalleşme sürecine geçildi. Ancak henüz yasaklar tam olarak kalkmış değil, bir sonraki hedef ise 21 Haziran.

Normalleşmede Sonraki Hedef 21 Haziran!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye geçtiğimiz hafta kabine toplantısında alınan kararlar ile beraber 1 Haziran'dan itibaren normalleşme sürecine kısıtlamaları azaltarak geçti.

Normalleşmenin ikinci etabında sokağa çıkma kısıtlamasında saatler esnetildi, hafta sonu kısıtlaması pazar günü ile sınırlandırıldı. Yeme-içme işletmeleri süreli olarak hizmet vermeye başladı, nikah ve düğünlere de izin çıktı.

Peki bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? Aşılanma hızı artarken vakalarda da düşüş devam ediyor. Diğer taraftan yaz mevsiminin gelmesi ile beraber hem vatandaşlar hem de işletmeler yasakların sona ermesini bekliyor. 

AK Parti Genel Merkezi’nde önceki gün düzenlenen MKYK toplantısında da sürecin nasıl ilerleyeceği değerlendirildi.
21 HAZİRAN'DA RAHATLAYACAĞIZ
AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, aşılanma ile birlikte vakaların daha da düşmesinin beklendiğini ifade etti.

Vaka sayılarındaki azalma ve aşı hızına bağlı olarak, 21 Haziran’ın ardından bazı rahatlamaların olabileceği de değerlendirildi. Temmuz ayında ise tedbirlerle ilgili kararların tekrar gözden geçirileceği konuşuldu.
TEMMUZ AYI DAHA İYİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da toplantıda "Aşılanma hızlanacak, bununla birlikte 21 Haziran sonrası yapacağımız toplantıda Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulumuz ve ilgili bakanlıklarımızla tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Temmuz ayı inşallah daha iyi olacak" dediği öğrenildi.