O Binanın Kolonları Kesildi mi?

Depremin ardından İcadiye Mahallesi'nde yıkımı gerçekleşen bina ile ilgili olarak kamuoyunda binanın altındaki dükkanların kolonlarının kesildiği üzerine işletme sahipleri açıklama yaparak, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

O Binanın Kolonları Kesildi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6,8’lik depremin ardından İcadiye Mahallesi Necdet Doğan Caddesi'ndeki 7 katlı Altunbaş Apartmanı'nda risk tespit edilince, binanın yıkımına karar verildi. Verilen kararın ardından kamuoyunda binanın altında bulunan dükkanların kolonları kestiğine dair iddialar dönünce işletme sahipleri ortaya atılan söylentilerin asılsız olduğunu belirtti.

KARAKAYA: İDDİALARINI İSPATLAMALARINI İSTİYORUZ
İşletme sahibi Hüsamettin Karakaya, “Biz kamuoyunda duyduğumuz dedikodu, fısıltının hareketiyle buraya gelme lüzumunu hissettik. Açıklama yapmayı hissettik. Cumhuriyet başsavcılığımıza, mimarlar odası örgütüne, mimarlar ve mühendisler odası başkanlığına, belediyemize bizim binamızın bodrum katı duruyor. İşletmemizin birinci katı da duruyor. Demirleri de orada. Bizim hakkımızda bu dedikoduyu, fısıltıyı yayanların ellerinde bir bilgi varsa gerekli kamu mercilerine gelip bizzat durup ‘biz gördük, bu adamlar burada bu işlemi yaptılar’ diye bizim orada tespitte bulunmalarını istiyoruz. İddialarını ispatlamalarını istiyoruz. Bizim oradaki büyük mal kaybımıza rağmen, bütün maddi kaybımıza rağmen bu fısıltı bizi daha fazla üzmektedir. Mal kaybı yerine gelir. Fakat bu şehirde bizim bir itibarımız var. 40 yıllık esnafız. Bu dedikoduların asılsız dedikoduların başta Cumhuriyet başsavcımız, ardından da mimarlar ve mühendisler odamızın ve belediyemizin bizim bir suçumuz var ise ortaya çıkarmasını yoksa da bizi temize çıkarmasını istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.