O Hain Günü Unutmadık, Unutmayacağız!

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016 tarihinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenmişti. 3 polisimizin şehit olduğu 225 kişinin de yaralandığı hain saldırının üzerinden tam 3 yıl geçti...

O Hain Günü Unutmadık, Unutmayacağız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teröre karşı her zaman dik duran bu şehir, 18 Ağustos 2016 gününü asla unutmayacaktır. Eli kanlı terör örgütünün hedefinde barışın ve kardeşliğin şehri olan Elazığ'ı hedef almış ve bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelerek bombayı patlatmıştı.

Meydana gelen hain saldırıda 3 polisimiz şehit olmuş, 164 Polis Memuru ve 61 Sivil Vatandaş olmak üzere 225 kişi yaralanmıştı. Hain saldırının sonucunda Emniyet Müdürlüğü’nün çevresindeki bina ve araçlara da büyük zarar vermişti. Saldırı da 478 kişiye ait araç, bina ve eşya zarar görmüştü. Tahrip gören araç, bina ve eşyaların zarar tespit çalışmaları kısa süre içerisinde yapılmış ve zararlar devlet tarafından karşılanmıştı.

Binlerce Elazığlı Seferber Olarak Emniyet Müdürlüğü Önüne Gelmişti

Patlamanın ardından genç yaşlı, kadın erkek herkes korkusuzca Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün önüne koşmuş ve saldırı da yaralanan vatandaşlara yardım etmişlerdi. Elazığlılar gözlerini kırmadan yıkılan duvarlar altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yardımcı olmuş kan ihtiyacının giderilmesi için de hastanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmuşlardı.

Devlet Büyükleri Elazığ'a Gelmişlerdi

Öte yandan dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elazığ’a gelmişlerdi. 

O Hain Günü Unutmadık, Unutmayacağız!

Saldırıdan bir gün sonra Elazığ’da teröre lanet yürüyüşü düzenlenmiş ve yüzbinlerce Elazığlı ellerinde Türk bayraklarıyla teröre karşı omuz omuza vererek terörü lanetlemişlerdi.  Şehrimizi yasa boğan bu hain terör saldırısının ardından tam üç yıl geçti. Elazığlı vatandaşlarımız o günü unutmadıklarını belirterek terör örgütlerini bir kez daha lanetlediler. Elazığlılar dün olduğu gibi bugünde vatanının, bayrağının ve devletinin yanında olduklarını ifade ederek bu şehrin teröre asla geçit vermeyeceklerini söylediler.

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak, Türk Polis Teşkilatımıza bir kez daha başsağlığı dilerken, şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza şifalar diliyoruz. 

O hain günde genci, yaşlısı farketmeden gözünü hiç kırpmadan olay yerine giderek yaralılara yardımcı olan ve kan vermek için yüz binlerce vatandaşın hastaneye koşarak kan verdiği o günde ismini sayamadığımız,  isimsiz kahramanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz...

Ve bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz,"Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz..."

Öte yandan Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından saldırının yıldönümü münasebetiyle şehitlerimize Mevlid-i Şerif okutulacağı duyurusu yapıldı.

Yapılan duyuruda;

“18 Ağustos 2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüze yönelik gerçekleştirilen menfur terör saldırısı sonucunda şehadete eren meslektaşlarımızın sene-i devriyesi münasebetiyle 18 Ağustos 2019 pazar günü akşam namazına müteakip İzzetpaşa Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacaktır. Tüm halkımız davetlidir.” denildi.