Okullara Kayıt Parası Uyarısı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, velilerden okula bağış taleplerine ilişkin ''Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Kayıt parası mevzuata aykırıdır. Kayıt parasıyla ilgili soruşturmalar tamamlandı, gereken cezalandırmalar görevden almalar vesaire ile ilgili işlemler sürüyor'' dedi.

Okullara Kayıt Parası Uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde gündeme gelen "okul kayıt parası" konusunda açıklama yaptı. 

Bakan Selçuk; '' Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış talebi olabiliyor. Kayıt parası mevzuata aykırıdır. Veliler ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilirler. Kayıt parasıyla ilgili soruşturmalar tamamlandı, gereken cezalandırmalar görevden almalar vesaire ile ilgili işlemler sürüyor. Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu"  ifadelerini kullandı.