Otomotiv Devi Honda Türkiye'den Çekildi!

24 yıldır üretime devam eden Honda'nın Türkiye devri sona erdi. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Honda fabrikası kapatıldı. Banttaki son araç da indi.

Otomotiv Devi Honda Türkiye'den Çekildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gebze tesisinde 2 bin civarında çalışana iş imkanı sağlayan Honda Türkiye, Gebze’de bulunan fabrikasında son yerli üretim Honda Civic Sedan modeli banttan indirildi.

Artık Türkiye, Honda'nın araçlarını ithal etmeye başlayacak.
FABRİKAYI RESMEN KAPATTILAR
1997 yılından bu yana, 24 yıldır üretime devam eden Honda'da Türkiye devri sona erdi. 2019 yılında gerçekleştirdiği bir duyuru ile Gebze'de bulunan ve Türkiye'de de fazlasıyla popüler olan Civic modelini ürettiği fabrikasında 2021 yılı Eylül ayında üretimi durduracağını açıklayan Honda, fabrikayı resmen kapattı.
STOKÇULUK İDDİALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
2 bin civarında çalışana iş imkanı sağlayan Honda Türkiye, Gebze'de bulunan fabrikasında son yerli üretim Honda Civic Sedan modeli banttan indirildi. Fabrika çalışanları banttan indirilen aracı, "2021 Honda Civic'in son aracı. Artık Türkiye'de araç üretimi yok" sözleriyle paylaştı. Stokçuluk iddialarıyla gündeme gelen Honda'nın, bundan sonra Civic modeli ithal edilecek. Yeni Honda Civic Sedan modelinin Ekim ayında Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.
HABAŞ’A DEVREDİLDİ
Öte yandan Japon teknoloji devi Honda Türkiye daha önce şu mesajla kapanmayı duyurmuştu; "Honda Türkiye A.Ş. Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021'den sonra gerçekleştirilecektir"
2040'TA TAMAMEN ELEKTRİKLİYE GEÇECEK
Japon otomotiv devinin sattığı otomobil ve SUV modelleri, 2040 yılında tamamen elektrikli olacak. Marka, Türkiye’deki ilk hibrit otomobili 2007 yılında Civic Hybrid modeliyle satışa çıkarmıştı. 2019 yılında CR-V modelinin yeni teknoloji hibrit motorla getirmeye başlayan marka, ikinci yeni nesil hibrit modelinin Jazz olarak ithal etmeye başlamıştı. 24 yıldır aktif olan fabrika, bu yılın sonunda HABAŞ topluluğuna (Hamdi Başaran Topkapı Oksijen Fabrikası) devredilecek.