Özel Hastaneler Vatandaşın Kanını Emiyor

Kamu hastanelerin yükünü hafifletmek amacıyla kurulan özel hastaneler sağlık hizmetlerindeki fiyat uygulamalarıyla vatandaşın cebini yakıyor.

Özel Hastaneler Vatandaşın Kanını Emiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da hizmet veren özel hastanelerde tedavi gören vatandaşlar hastanelerin tahlil ve tedavide yüksek fiyat uygulamasından rahatsızlık duyduklarını ifade ediyorlar.

Hastaneye girdikten sonra atılan her adıma ücret ödemek zorunda kalan hastalar, sağlık bakanlığından konuyla ilişkili bir düzenleme çalışması yapılmasını istiyorlar.

ÖZEL HASTANELERDEKİ FAHİŞ FİYATLAR HASTALARIN CANINI YAKIYOR

Hastane kayıt ücreti başta olmak üzere tahlil, röntgen, EKG, endoskopi ve benzeri kontrol tedavi aşamalarına alınan yüksek ücretler vatandaşın sağlıklı olma ve sağlık hizmeti alma hakkını kullanmasını zorlaştırıyor. 

Özel hastanelerin fiyat uygulamasında şikayetçi olan bazı hastalar ‘Hastaneye adım attığımızda hastane kayıt ücreti olarak en az 150 - 200 tl alınıyor. Doktorun tedavi aşamasında istediği tahliller için alınan ücretler fahiş fiyatları buluyor. Hastaneden çıkarken en az 300 ila 500 tl cebimizden para çıkıyor. Özel hastanelerin yönetimlerine sesleniyoruz, fiyatların daha düşük seviyeye çekilmesini istiyoruz. Sağlık bakanlığının da bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmasını talep ediyoruz.’ diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

VATANDAŞLAR, SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE SESLENDİLER
Öte yandan Elazığ'da ki bazı özel hastanelerin bu kadar para almalarına rağmen temizlik kurallarına da uyulmadığını söyleyen vatandaşlar bu konuda yetkililere ve özellikle Sağlık İl Müdürlüğüne seslenerek gerekli hassasiyeti göstermelerini istediler.