Özsoy, İstifa Edecek Mi?

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde kamuda görev yapan memurların en geç 16 Mart'ta istifa etmesi beklenirken, bir yanda da adaylığı konuşulan isimlerin Elazığ'da kimler olacağına yönelik isimler konuşulmaya devam ediyor...

Özsoy, İstifa Edecek Mi?

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde geri sayım devam ederken, bir yandan da ilimizde adaylığı düşünülen bürokratların ve işadamlarının isimleri sıkça konuşulmaya başlandı.

Kamu'da görev yapan memurların 16 Mart'a kadar istifa etmesi beklenirken, kulis bilgilerine göre özellikle bürokraside önemli görevler üstlenen Elazığlı üst düzey bürokratların da istifa eeceği ve adaylık başvurusunda bulunulacağı öğrenildi.

ÖZSOY'UN İSMİ KAMUOYUNDA SIKÇA BAHSEDİLMEKTE
Bu kapsamda, ilimiz kamuoyunda ismi sıkça bahsedilen ve bulunduğu görev itibariyle yaptığı başarılı çalışmalarla gündeme gelen İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Elazığlı Hemşehrimiz Selahattin Özsoy'un önümüzdeki günlerde istifa edeceği ve AK Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olacağı konuşuluyor. 

PROJECİ BİR İSİM
İnşaat Mühendisi olan Özsoy, Elazığ ve ilçelerinin alt yapı çalışmalarına önemli destekler vermiş, ülke genelinde kendisine gelen ve toplumu yakından ilgilendiren projelerin karşılanması noktasında bürokrasideki gücü ve etkinliğini kullanarak olumlu sonuçların alınmasını sağlamış bir isim olarak biliniyor.

Öte yandan en son Kahramanmaraş depreminden sonra bölgede yaptığı başarıllı teknik çalışmalarıyla tecrübesini bir kez daha kanıtlamış olan Özsoy'un isminin kamuoyunda geçmesi Elazığlı vatandaşlar tarafından takdir topluyor.

SELAHATTİN ÖZSOY KİMDİR?
1964 Palu doğumlu olan Özsoy,  1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olarak, işletme dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1989 yılında İnşaat Mühendisi olarak İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünde göreve başlayarak, Yapım- Proje Şube Müdürü, Elazığ Bölge Müdürü ve ardından İzmir Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

2017 yılında ise İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak atanarak görevine devam etmektedir.