Palu Eski Belediye Başkanı, Dernek Yöneticisini Kovmuş

İddiaya göre bir dernek Avrupa'ya gezi amacıyla 100 kişiyi götüreceğini belirterek Palu Belediyesinden proje talebinde bulunmuş, bunun karşılığında da belediyeye para yardımında bulunacağı teklif edilmiş. Ancak Palu Eski Belediye Başkanı ise yapılan bu teklifi kabul etmeyerek söz konusu dernek yöneticisini odasından kovduğu ifade edildi.

Palu Eski Belediye Başkanı, Dernek Yöneticisini Kovmuş

Malatya Yeşilyurt Belediyesinde başlayan, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Ordu illerine de sıçrayan Gri pasaportla yurt dışına insan kaçakçılığı olayı ülke gündemindeki yerini korurken, konuyla ilgili yeni gelişmeler de ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Belediyeler aracılığıyla bazı derneklerin para karşılığında insan kaçakçılığı yaptığı iddialarının odağında olan belediyelerde soruşturmalar devam ediyor. Söz konusu olayla ilişkili olduğu belirtilen Baskil, Akçakiraz ve Arıcak Belediyelerinde yapılan soruşturmanın da sonucu merakla bekleniyor. 

PALU BELEDİYESİ'NE DE TEKLİF EDİLMİŞ
Ülke gündemine bomba gibi düşen insan kaçakçılığı olayınında yeni gelişmeler de gün yüzüne çıkıyor. İddiaya göre bir dernek Avrupa'ya gezi amacıyla 100 kişiyi götüreceğini belirterek Palu Belediyesinden proje talebinde bulunmuş, bunun karşılığında da belediyeye para yardımında bulunacağı teklif edilmiş. Palu Eski Belediye Başkanı Efraim Ünalan ise yapılan bu teklifi kabul etmeyerek söz konusu dernek yöneticisini odasından kovduğu ifade edildi. 

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ AÇIKLADI
Palu Belediyesine yapılan bu teklifin detaylarını AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ açıkladı. 

Milletvekili Demirbağ, "Bu hadise ortaya çıktığında Akçakiraz Belediye Başkanını aradım. Olayla ilgili bilgi aldım. Telefonu kapattıktan sonra Palu Belediye Başkanı Efraim Beyi aradım. dedim ki 'Efraim bey bunlar size de geldiler mi?' Efraim Bey; 'Evet geldiler. 100 kişilik bir liste getirdiler. Bu listeyi çıkarın, onaylatın. Bunun neticesinde de şu kadar Euro bize verilecek, buradan size de istediğiniz yere bağışlarız' dedi. Efraim bey de bu teklif üzerine s..tir ol git demiş ve kovmuş. Ben de 'Bravo' dedim.